Apocalypse World War 2 HD

Apocalypse World War II toont de Tweede Wereldoorlog zoals die nog niet eerder te zien was. Vaak gefilmd door gewone soldaten en burgers. De beelden zijn volledig gerestaureerd en ingekleurd (een van de duurste restauraties ooit met een budget van 9 miljoen) in high definition. De serie geeft aan de hand van deze authentieke archiefbeelden de harde realiteit van de oorlog van heel dichtbij weer.
Apocalypse World War II bevat, onder andere, zeldzame opnames van het bloedbad van Katyn in Rusland, de evacuatie van het Britse expeditieleger vanuit Duinkerke, de inhumane behandeling van Franse soldaten die door de Nazi’s gevangen waren genomen en de opoffering van Sovjet-soldaten bij Stalingrad.
Één van de beste WW2 documentaire series die ooit uitgebracht is, met prachtige en unieke beelden. Vooral één scene vergeet ik nooit weer, de scene in de aftiteling van een Duitse soldaat(Hitlerjugend) van misschien 13 jaar oud die gevangen is genomen. Het moment dat hij in de camera kijkt is de angst zo goed te zien in zijn gezicht. Hoe vaak ik het ook zie, het blijft indruk op me maken.
[yabp 11][yabp 12]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken2 id=”jSG-Ojxj4RQ” ]
[tab:Mirror 1]
[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]