Bangkok Girl – Het nachtleven van Thailand

Bangkok Girl is een documentaire uit 2002 en werpt een blik op Thailand’s beruchte en bloeiende nachtleven via de ervaringen van een 19 jaar oud meisje die in één van de vele cafés van Bangkok werkt. Al vanaf haar dertiende werkt ze als serveerster in het populaire cafe Checkpoint Charlie om te voorkomen dat ze haar geld moest verdienen met het verkopen van haar haar lichaam, zoals zoveel andere Thaise meisjes dat doen om maar te overleven.
Ondanks haar weigering om in de prostitutie te werken wordt het steeds moeilijker om haar gewone werk te blijven doen. Een avond doorbrengen met een westerse man kan meer opleveren dan een hele maand werken als serveerster in een bar.
De vele westerse toeristen, die in veel gevallen alleen naar Bangkok komen voor haar beruchte nachtleven, heeft de stad, de economie en de Thaise burgers voor altijd veranderd. De documentaire geeft een gedurfd en ongegeneerde blik op een door de westerse voorliefde veranderde wereld door de ogen van een doodnormaal Thais meisje.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=cXCPaCr4pdc
[tab:Trailer]
Filmed in 2002 – Bangkok Girl provides a glimpse into Thailand’s notorious and booming night scene through the experiences of a 19-year-old bar girl. Working in the bars from the age of thirteen, she has managed to avoid selling her body—a remarkable revelation given her surroundings — but her refusal to take part in this all-too-common profession for young Thai women cannot last. The marketing of the night scene geared to foreigners has forever changed the city, the economy, the Thai people’s lives and desires. A daring and unabashed look at a popular Western predilection through the eyes of one girl.
 
 
 
Geen trailer beschikbaar
 
[tab:END]

[divider/]