Het toonaangevende programma Panorama van de BBC bracht gisteren een documentaire met de titel ‘Euro 2012: Stadiums of Hate’ waarin het kijkt naar de voetbalcultuur in Polen en de Oekraïne.
Met slechts nog enkele dagen te gaan voor de aftrap van het EK 2012 onthult Panorama schokkend nieuw bewijs van racistisch geweld en antisemitisme in het hart van het Poolse en Oekraïense voetbal en vraagt zich af De UEFA nou wel had moeten kiezen voor deze landen om dit prestigieuze evenement te organiseren.
Reporter Chris Rogers is getuigen van een groep Aziatische fans die worden aangevallen op de terrassen van een Oekraïense eredivisie wedstrijd en hoort antisemitische liederen die gezongen worden bij wedstrijden in Polen. Door exclusieve toegang tot een extreem rechtse groepering uit Oekraïne die voetbal hooligans werft en traint om buitenlanders aan te vallen vraagt Panorama ​​zich af: hoe veilig is het voor de supporters om komend EK naar deze landen af te reizen om hun voetbal teams te ondersteunen?

[divider/]
[tab:trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Q_RHtsBHY5c
[tab:docu]

Helaas is deze documentaire niet meer beschikbaar

[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “BBC Panorama – Euro 2012 – Stadiums Of Hate”
  1. Hoe kun je nou zeggen dat het voornamelijk op het platteland is wanneer er hier voorbeelden van steden als Krakow, Warschau en Kiev worden gegeven? Er wordt in deze documentaire duidelijk aangegeven wanneer het om stadions gaat waar tijdens het EK gespeeld gaat worden. Het is duidelijk dat de lokale politie de situatie totaal niet in de hand heeft.

  2. trek mij er niks vanaan tot er hier bij mij thuis iets gebeurd met die zogenaande hooligans ze gaan een raar gezicht trekken wi ga nie meer zegggen

    1. gewoon erg jammer dat het niet bij voetbal kan blijven! die mensen ziijn ook gewoon mensen hoor net als jij en ik
      Groet Jan Jaap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *