BBC Panorama – Euro 2012 – Stadiums Of Hate

Het toonaangevende programma Panorama van de BBC bracht gisteren een documentaire met de titel ‘Euro 2012: Stadiums of Hate’ waarin het kijkt naar de voetbalcultuur in Polen en de Oekraïne.
Met slechts nog enkele dagen te gaan voor de aftrap van het EK 2012 onthult Panorama schokkend nieuw bewijs van racistisch geweld en antisemitisme in het hart van het Poolse en Oekraïense voetbal en vraagt zich af De UEFA nou wel had moeten kiezen voor deze landen om dit prestigieuze evenement te organiseren.
Reporter Chris Rogers is getuigen van een groep Aziatische fans die worden aangevallen op de terrassen van een Oekraïense eredivisie wedstrijd en hoort antisemitische liederen die gezongen worden bij wedstrijden in Polen. Door exclusieve toegang tot een extreem rechtse groepering uit Oekraïne die voetbal hooligans werft en traint om buitenlanders aan te vallen vraagt Panorama ​​zich af: hoe veilig is het voor de supporters om komend EK naar deze landen af te reizen om hun voetbal teams te ondersteunen?

[divider/]
[tab:trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Q_RHtsBHY5c
[tab:docu]

Helaas is deze documentaire niet meer beschikbaar

[tab:END]

[divider/]