De Beastie Boys bestaan uit Adam Yauch (MCA) (5 augustus 1964 – 4 mei 2012), Mike Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (King Adrock). Lange tijd golden deze blanke Joodse jongens uit de middenklasse als een uitzondering in het hiphopwereldje dat voornamelijk door zwarte jongens uit de getto’s wordt bevolkt.
Ze begonnen begin jaren ’80 als hardcore punkband in de New Yorkse scene, maar evolueerden geleidelijk aan richting hiphop. In hun beginjaren stonden ze bekend als feestbeesten, maar geleidelijk aan zijn ze zich ook met politieke zaken gaan bezighouden. Zo hebben ze in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van George W. Bush actief kritiek geuit op de persoon en het beleid.
Op 20 juli 2009 liet Adam Yauch (MCA) via een videoboodschap op hun website weten dat de Beastie Boys hun geplande toer moesten uitstellen wegens gezondheidsredenen. Hij overleed op 4 mei 2012 aan de gevolgen van kanker in zijn linker speekselklier. Hij werd 47 jaar oud.

[divider/]

Helaas is deze documentaire niet meer beschikbaar

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Beastie Boys – Beastieography”
  1. Klote propa’s…niets ergerlijker dan censuur. OOeeee de man is dood, klote, dik respect voor hem en die gasten over het algemeen! Moeten we nu geld geven aan één of andere lamlul die er geen moer mee te maken heeft want er is beeld materiaal….|:( Oeee lekker belangrijk, hoop dat de censuurhoer iets overkomt waar de honden geen brood van lusten, om te kotsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *