Beer Is Cheaper than Therapy

Wat zijn de gevolgen van een interventie of oorlog voor uitgezonden Amerikaanse soldaten? Ze vochten voor hun land maar verloren tijdens de missie hun idealen. Gedesillusioneerd keren ze terug. Beer Is Cheaper than Therapy schetst de onheilspellende sfeer in de legerstad Killeen en laat zien welke frustraties er leven achter de schijn van heldendom en de ‘John Wayne-mentaliteit’.
Onderzoek onder de Amerikaanse troepen in Afghanistan toont aan dat de moraal is gedaald tot een absoluut dieptepunt. Het aantal zelfmoorden onder veteranen en actieve soldaten loopt nog steeds op, door de Iraq and Afghanistan Veterans of America wordt zelfs gesproken van een zelfmoordepidemie. Daarnaast krijgt een deel van hen te maken met ernstige psychische problemen: een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS).
[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”10″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1220677″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1220677″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]