Bikkel

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Bart’s Neverending Network, eert BNN Bart met het indrukwekkende filmportret BIKKEL. De documentaire over het turbulente leven van BNN-presentator en oprichter Bart de Graaff is geregisseerd door Leo de Boer en geproduceerd door Pieter van Huystee Film.
Bart de Graaff overleed op 25 mei 2002 op 35-jarige leeftijd. In dat korte leven wist hij heel veel voor elkaar te boksen maar haalde hij bij sommigen ook het bloed onder de nagels vandaan. Wat in 1996 als een grap leek te beginnen in het Veronica-programma Bart’s News Network, bleek al snel keiharde realiteit: Bart begon zijn eigen omroep BNN en met een ongekende nationale ledenwerfcampagne brak hij met 60.000 leden voor het eerst in 23 jaar het publieke bestel open.
In BIKKEL richt Bart zich rechtstreeks tot de kijker. In een speciale audiotrack samengesteld uit alle interviews die hij ooit gaf, vertelt Bart over zijn leven. Hoe zijn chronische nierziekte hem iedere keer weer in het ziekenhuis deed belanden en een normale carriere in de zaak van zijn vader onmogelijk maakte. Maar ook hoe hij die tegenslagen wist te overwinnen met zijn humor en ongekende doorzettingsvermogen. Daarnaast komen de mensen aan het woord die met en voor Bart leefden: zijn moeder Marjan, z’n zus Mirjam maar ook z’n grote liefde Valerie. Zij hadden vaak meer zorgen om Bart dan Bart zelf en worstelen nog steeds met het gemis van deze bikkel.
Dit jaar kwam BNN weer met een eerbetoon, de Nacht van Bart.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]