Brandpunt Reporter: Fred Ros, van moordmakelaar tot kroongetuige

Kroongetuige en ex-moordmakelaar Fred Ros is de troefkaart in het In het liquidatieproces Passage. Brandpunt Reporter kwam er echter achter dat Fred Ros zelf betrokken is geweest bij de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, zo blijkt althans uit nooit eerder bekend geworden getuigenverklaringen waar Brandpunt Reporter de hand op heeft weten te leggen.
Fred Ros is tot dertig jaar veroordeeld wegens het regelen van huurmoordenaars, vluchtauto’s en wapens in opdracht van de onderwereld. Van het OM krijgt hij 15 jaar minder celstraf en een nieuwe identiteit als hij verklaart tegen zijn oude opdrachtgevers. Op het eerste gezicht een slimme deal in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Of is er sprake van een wanhoopsoffensief?
Brandpunt Reporter reisde af naar Sicilië, bakermat van het fenomeen ‘kroongetuige’. De verklaringen van de ‘pentiti’, de spijtoptanten, tegen hun maffiabazen. Op Sicilië ontmoeten we de burgemeester van Palermo, die al 30 jaar tegen de maffia strijdt. In Brandpunt Reporter: past de kroongetuige wel in onze rechtsstaat?

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”22″ maand=”02″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1665608″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1665608″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=CEylxLAN3mI

[tab:END]
[divider/]