Brandpunt Reporter: Philips en de wietbranche

Brandpunt Reporter laat ons zien dat de wietteelt in Nederland steeds meer en meer het werkterrein is van (grote) criminelen. Liquidaties, bedreigingen en veel zwart geld. En dat moeten we bestrijden, zegt de overheid. Ieder jaar worden duizenden plantages opgerold. Maar de teelt gaat gewoon door. En dus zet de regering een tandje bij.
Sinds kort is niet alleen de teler strafbaar, maar ook het bedrijf dat levert aan de wietteelt. In de documentaire zien we ook hoe Philips voor de rechter is gedaagd door voormalig afnemer Hans Zondervan die groeilampen en schakelapparatuur van Philips aan de wietbranche leverde. Volgens Hans Zondervan beëindigde Philips in 2013 de relatie omdat het bedrijf niks meer met de wietteelt te maken zou willen hebben. Maar volgens Zondervan levert Philips via andere kanalen nog steeds producten aan de wietbranche. Hij eist nu een schadevergoeding van de multinational.

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”03″ maand=”05″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1667532″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1667532″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]