Cage Fighting In The USA

Mariana van Zeller verkent de snelst groeiende sport in Amerika, Mixed Martial Arts (MMA), ook wel bekend als kooivechten. Tot in de jaren 90 was het in Amerika verboden om MMA uit te zenden op televisie, maar sinds het in de meeste staten toegestaan werd is MMA uitgegroeid tot een miljardenindustrie en wordt het door miljoenen mensen bekeken.
Nu MMA een concurrent is van de andere grote sporten in Amerika zoals Basketbal, Honkbal en American Football wordt de belangstelling ook alleen maar groter en wordt het ook steeds normaler dat er vrouwelijke vechters zijn. Mariana ontmoet in deze documentaire onder anderee een aantal van de beste vrouwlijke MMA vechters.
Ook Nederland kent een groot aantal vechters met internationale bekendheid. Alistair Overeem(docu tip: The Reem) groeide ook uit tot een grote speler met winstpartijen op onder meer Vitor Belfort en Igor Vovchanchyn. Andere bekende Nederlandse MMA-vechters zijn Stefan Struve, Semmy Schilt, Melvin Manhoef en vrouwelijke vechtster Marloes Coenen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/44813802
[tab:Trailer]
httpvh://youtu.be/V6zz1jdEuiY
[tab:END]

[divider/]