Deze Chinezen graven naar Bitcoins

Vroeger moest je diep de aarde in om goud, zilver of edelstenen te vinden. Gevaarlijk werk, waarbij mijnwerkers regelmatig de dood vonden. Tegenwoordig zijn er mijnen waarmee je schathemeltjerijk kan worde, zonder dat je de grond in hoeft. En het enige fysieke ongemak dat je kan oplopen, is een muisarm of een stijve nek.
Op het platteland van China liggen zes ‘mijnen’ waar ze Bitcoins ‘opgraven’. Ruim 4500 Bitcoin, zo’n 1,5 miljoen dollar, halen de ‘mijnwerkers’ hier per maand naar boven. Vice bezocht één van deze mijnen voor de documentaire ‘Life inside a secret Chinese Bitcoin mine’.
De documentaire die Vice maakte is onthutsend. De mijnwerkers hoeven dan wel niet in levensgevaarlijke mijnschachten te kruipen, het betekent niet dat ze geen zwaar werk hebben. Het vergaren van de Bitcoins, door duizenden computers die continu algoritmes op het netwerk afvuren, is vervelend repeterend werk. Bovendien zijn de werkomstandigheden verre van ideaal. De arbeiders zitten tussen 3000 computers, met continu draaiende ventilatoren. De temperatuur ligt er de hele dag rond de 40 graden.  
[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror 1]

[tab:Mirror 2]
httpvh://youtu.be/K8kua5B5K3I
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=K8kua5B5K3I
[tab:END]

[divider/]