Cityhopper – The Documentary

Het jaar begon goed voor de skater Sven Boekhorst uit Den Bosch, hij lanceerde vorige maand zijn nieuwe skate: de Rollerblade Sven Broekhorst Estillo skate en zijn documentaire Cityhopper ging in premiere! Sven is Nederlands eerste en enigste professionele inlineskater van Nederland(en één van de weinige in Europa). Fans hebben Sven de bijnaam the silent assassin (de stille huurmoordenaar) gegeven. Tussen de massa is het een verlegen mannetje, maar op het parcours bijt Sven echter flink van zich af. Mede daardoor won hij in één jaar de drie meest prestigieuze prijzen die er op inline skate gebied te winnen zijn, ook wel Triple Crown genoemd.
Voor de promotie van zijn eigen skate werd het plan gesmeden om een promotiefilmpje te maken wat al snel uitmondde in een documentaire, waarin Sven te zien is hoe hij langs verschillende Nederlandse toeristische locaties gaat om daar zijn skates te testen. In de documentaire zijn de meest vreemde stunts te zien op plekken als de Wallen, de Dam, Leidseplein en nog vele meer.
Naast Sven zijn ook zijn broer Lars Boekhorst en (Oud Nederlands Kampioen) Tim Haar te zien, die beide bekend zijn van New Kids.
Met zijn tweeëntwintig minuten is het niet een hele lange documentaire, maar dat wordt zeker goed gemaakt door de extreem mooi gefilmde en gemonteerde beelden. Het nadeel is dat je na tweeentwintig minuten denkt; ‘ik wil meer!!’. Liefhebbers kunnen nog wel terrecht op de website van de makers van deze docu, SB Events

[divider/]
httpvh://vimeo.com/35811873