Documentaire van Jessica Villerius, bekend van o.a. de documentaire serie ‘Moordvrouwen’. In Nederland kampen meer dan 2 miljoen mensen met een verslaving, aan alcohol, drugs, games of seks. ‘Slechts’ 300.000 verslaafden leven op straat of in dagopvang, de rest leidt een voor de buitenwereld redelijk succesvol bestaan. Het zijn managers, directeuren, artiesten en ondernemers. Voor dit hogere segment verslaafden zijn er klinieken waar cliënten buiten het zicht van camera’s en pottenkijkers afkicken van hun verslaving.
De 47-jarige journalist Peter heeft het goed voor elkaar, een baan als journalist/ copywriter, een vrouw, een lieve zoon, een mooi huis en een auto voor de deur. Maar het gezinsleven wordt overschaduwd door zijn alcoholverslaving. Een veel gebezigde uitspraak in zijn vriendenkring: “Peter houdt wel van een biertje.” Zijn vrouw Danielle denkt daar anders over: “Hij drinkt iedere dag. Op het cruciale moment gaan mensen meestal naar huis of verlaat Peter de kroeg, anderen zien dus vrijwel nooit wanneer hij over die grens van veel teveel drinken gaat.” Danielle heeft Peter een ultimatum gesteld: “Als hij nu niet gaat afkicken zie ik geen mogelijkheden meer om samen verder te gaan.”

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1500185″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Code Rood – Succesvol Verslaafd”
 1. ranzig dat in de tweedeling van onze klassemaatschappij (die de heer rutte aanwakkert) de beter gesitueerden dergelijk gedrag verborgen kunnen houden, terwijl de arme sloeber alles verliest en aan de publieke schandpaal genageld wordt.

 2. fuck. De verslaving word (altijd) aangewezen als ‘het’ probleem. Is de verslaving wel de basis van ‘het’ probleem in je leven. Vaak niet. Anders was de percentage van de Brijder hoger dan de 10 -15% die er in slaagt af te kicken..!!!!!!!
  Vind de documeteren erg eenzijdig. Er is een probleem in het gezin, en alleen peter zijn verslaving word als het probleem aangewezen. De rol van danielle word nergens belicht.. Geef alleen de verslaving maar weer de schuld, lekker makkelijk… In mijn ogen legt danielle haar probleem volldeig neer bij peter zijn verslaving. En kijkt danielle niet naar zichzelf.. Een schadelijke verslaving is niet alleen maar drugs of drank of gokken….
  Wat heeft dit te maken met tweedeling van onze klassenmaatschappij joris? Ook de arme sloebers hebben juist in nederland alle mogelijkheden op hulp van de Brijder stichting…. Ten kosten van de belasting betaler..

  1. Nou Wim, volgens mij zit jij in de ontkenningsfase en wil je niet zien dat alcoholisten ALTIJD een excuus hebben. Ik zou zeggen; kiep maar weer een vat achterover…kun je je vrouw de schuld geven!

 3. Beste, Jessica Villerius en PETER, Ik ben VERSLAAFD, en ik ben per 26 september 2015 gestopt met heroine.
  na 20 jaar dagelijks harcore gebruik, net als jij, niemand wist het en ik was succesvol, lees mijn verhaal ik wil en boek schrijven, en ik denk dat u mij bent toevertrouwd via boven. alleen en verslaafde kan en verslaafde begrijpen.. Ik ben trots of u. En Jessica ook u bent hier bij nodig. evt programma materiaal.
  Simon lees mijn verkorte verhaal op mijn website aub, ik denk echt dat wij elkaar om DE reden hebben gevonden
  website is wwwDOTwannaduinoDOTcom
  IK HEB JULLIE NODIG en ben en OPEN boek sinds kort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *