Contra A Copa: De andere kant van het WK voetbal in Brazilië

Ook al zouden de Fifa en de Braziliaanse regering het graag anders zien, net zoals tijdens het WK van 2010 in Zuid Afrika gaat het lang niet alleen over voetbal. Waar Brazilië in 2007 nog massaal in feeststemming was toen ze het WK binnenhaalden, stond de nationale agenda het afgelopen jaar vol met demonstraties en zowel de Braziliaanse regering als de Fifa zijn momenteel niet al te populair onder de bevolking.
Net zoals in de documentaire The Price of the World Cup zien we in deze Vice documentaire ook dat de bevolking van Brazilië momenteel niet echt blij is met hun regering die miljoenen pompte in de bouw van stadions, terwijl in hun ogen de inflatie en criminaliteit niet genoeg worden aangepakt. Toen vorig jaar de prijzen van het openbaar vervoer ook nog eens verhoogd werden, gingen tienduizenden Brazilianen in verschillende steden de straten op en raakten slaags met de politie.
Maar ook nu vlak voor de opening van het WK Voetbal is het nog onrustig, zo gingen afgelopen donderdag het personeel van de metrodiensten van São Paulo massaal in staking. Vice News ging naar Brazilië om te zien hoe het land zich voorbereidt op dit enorme evenement terwijl de regering vooral probeert de groeiende onrust onder haar eigen bevolking in toom probeert te houden.

[divider/]
[tab:Playlist]

[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]