De hartslag van het Stedelijk

Na een verbouwing, die ruim acht jaar heeft geduurd, opent het hernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam morgen op 22 september zijn deuren. Het Uur van de Wolf werpt aan de vooravond van de feestelijke heropening een scherpe blik op het museum en de collectie.
Vijf kenmerkende werken uit verschillende periodes, waaronder De Appelbar van Karel Appel, Ushering in Banality van Jeff Koons en Drei Häuser mit Schlitzen van Martin Kippenberger, vormen de basis voor de documentaire De hartslag van het Stedelijk. Hierin schetst regisseur Roel van Dalen de ontwikkeling van het Stedelijk Museum na 1945, in samenhang met de zes directeuren die daarvoor verantwoordelijk waren.
Nu alleen nog eens een documentaire die eens onderzoekt wat er nou allemaal fout is gegaan tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum. Niet alleen duurde de verbouwing vier jaar langer dan gepland, de totale kosten van de verbouwing vielen ook ruim 20 miljoen duurder uit en kwam totaal neer op een bedrag van 127 miljoen euro.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1206535″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]