De Madammen Van Mathilde

Mathilde organiseert in Brussel de allereerste Miss Dakloos verkiezing ter wereld. 15 Vrouwen dingen om de hoofdprijs: één jaar gratis wonen. Drie van de kandidaten worden gedurende 18 maanden gevolgd tijdens en na de verkiezing. Een van de deelneemsters, Pascale, hoopt door te winnen het hoederecht (ouderschap) over haar dochter terug te krijgen, maar niet alles verloopt zoals verwacht.
De Miss Dakloos verkiezing is een initiatief van Mathilde Pelsers en haar dochter Aline Duportail. Met haar organisatie ‘Le Petit Portail’ verzorgt Mathilde reeds 20 jaar opvang voor thuislozen. Aline en Mathilde hadden twee doelstellingen. Enerzijds wilden ze met dit initiatief de armoede problematiek onder de aandacht brengen. Anderzijds wilden ze de deelnemende vrouwen in het zonnetje zetten, en hen op deze manier helpen aan hun zelfvertrouwen werken.
Deze documentaire van Pieter De Vos heeft in België al meerdere prijzen gewonnen en is tevens genomineerd voor nog meer buitenlandse film festivals. Niet alleen is de documentaire gratis online te bekijken, het is ook mogelijk om vertoningen van de documentaire te organiseren. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de bijbehorende website.

[divider/]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=DwNd5gc78vM
[adsenseresponsive][tab:Docu]
De documentaire is helaas niet te embedden, maar aangezien deze bijzondere documentaire niet mag ontbreken maken we natuurlijk graag een uitzondering. Ga naar de website, scroll naar beneden en klik op ‘kijk nu’.
[tab:END]

[divider/]