De ontvoerde bruiden van Kirgizië

Thomas Morton reist naar de provincie Issyk-Kul in Kirgizië om met eigen ogen de traditionele bruidsontvoeringen mee te maken. Traditie is nog altijd koning in de Kyrgizische provincie Issyk-Kul. Polo wordt nog gewoon gespeeld met een vers gedode geit en mannen trouwen nog op de ouderwetse manier: door hun aanstaande op straat te ontvoeren en haar te dwingen om zijn bruid te zijn.
Het ontvoeren van bruiden is een zogenaamd oude traditie die sinds de val van het communisme een grote come-back maakt. Naar schatting zijn de helft van de bruiloften in sommige delen van het land op deze manier beklonken. Nu worden in Kirgizië jaarlijks naar schatting 15.000 tot 16.000!!! jonge meisjes tegen hun wil ontvoerd door mannen die ze niet kennen, waarmee ze gedwongen worden te huwen. De helft van die huwelijken eindigt met een echtscheiding. Voor meer van Vice kunt u op de Nederlandse versie van Vice terecht.
Klik op het desbetreffende deel dat u wilt zien en de video zal op niet zo magische wijze te voor schijn komen.

[divider/]
[tab:Deel 1]
In deze eerste aflevering ontmoeten we Kubanti, een jongeman die vastbesloten is om voor zonsondergang te trouwen.

[tab:Deel 2]
In deel 2 rouwt een moeder om de zelfmoord van haar ontvoerde dochter en Kubanti en zijn vrienden sleuren en trekken zijn gillende en schoppende aanstaande een auto in.

[tab:Deel 3]
In deel 3 doen Kubanti’s tantes hun uiterste best om het ontvoerde meisje te overtuigen dat hij de Ware is.

[tab:Deel 4]
In deel 4 ontmoet de familie van de bruidegom hun kersverse schoonfamilie en proberen het ontvoeren van hun dochter goed te maken met koekjes en andere cadeautjes. In de yurt belooft het jonge geluk elkaar eeuwige trouw, waarna Nazgul haar waarde mag gaan bewijzen in de keuken.

[tab:Deel 5]
In deel 5 zijn de ontvoering en bruiloft achter de rug, en ontdekken Kubanti en Nazgul hun nieuwe rollen als echtgenoten.

[tab:END]
[divider/]