De Oorlog 02. Verder onder vreemd gezag

Deze negendelige televisieserie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op de meest recente inzichten en studies. Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indie; van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.
De programmamakers hebben gestreefd naar zoveel mogelijk authenticiteit: oorspronkelijk materiaal dat bewaard is gebleven, locatieopnames en interviews met ooggetuigen. Bovendien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de talloze dagboeken die de Nederlanders tijdens de oorlogsjaren schreven en die de grote gebeurtenissen in het perspectief van de harde levensomstandigheden van de oorlogsjaren plaatsen.
Aflevering 2: Verder onder vreemd gezag
Wat in het Nederlandse straatbeeld vooral opviel, de eerste maanden na de Duitse inval in mei 1940, was de aanwezigheid van Duitse soldaten. Die hadden het hier erg naar hun zin. Over het algemeen was het leven voor hen goed in Nederland: genoeg te eten, volop vertier en weinig gevaar.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1132183″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]
Deze in totaal 450 minuten durende documentaire reeks is ook te koop op dvd, ook is er een bijbehorend boek beschikbaar. Daarin komt naast het op televisie getoonde ook allerlei achtergrondinformatie aan de orde die daarin niet of nauwelijks kon worden behandeld, zoals de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor ons land op korte en lange termijn.
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]