Een hobo is een zwerver die deel uitmaakt van de Amerikaanse subcultuur van rondreizende dakloze arbeiders. Het was vanaf het einde van de negentiende- tot ver in de twintigste eeuw een bekend verschijnsel in de Verenigde Staten. Hobo’s doorkruisten het land door illegaal mee te rijden met goederentreinen. Die treinen reden op sommige plaatsen zo langzaam dat men er zonder veel risico op kon springen. Omdat deze treinen vaak erg lang waren, merkte het treinpersoneel er meestal niets van.
Vice ging, zoals een hobo betaamt, per spoor op weg naar Britt, Iowa, om te zien wat er nog over is van deze cultuur die zelfs zijn eigen (symbolen) taal had. De reden dat ze naar Britt, Iowa gaan is niet willekeurig, daar wordt namelijk alweer de 112é Hobo bijeenkomst gehouden. Er is zelfs een Hobo museum en een hobo begraafplaats. Kortom een lekkere road movie/documentaire! Het volledige (Engelstalige) artikel van Vice kan je hier lezen.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=LWHh9W5IeBo
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Death of the American Hobo”
  1. Hi, Neat post. There is a problem together with your website in web explorer,
    might check this? IE nonetheless is the marketplace
    leader and a huge element of people will leave out your magnificent writing due to this problem.

  2. The dragons were intelligent, attack the gods when they are at their weakest, and then when they are finished they could
    defeat the humans easily. It is our point to make contributions to the development of CGI.
    3 million copies within the first 48 hours on the market.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *