Deus Ex: The Eyeborg Documentary

Het concept om het menselijk lichaam te verbeteren met moderne technieken komt regelmatig voor in allerlei sciencefictionfilms, maar vandaag de dag is dit allemaal wat minder toekomstmuziek dan je wellicht zou denken. Rob Spence raakte ooit door een schietincident zijn rechteroog kwijt, maar de man wist het ongeval te gebruiken voor een uniek experiment.
In plaats van een glazen oog koos hij ervoor om in de lege holte een kleine camera te laten implanteren, zodat alles wat hij zelf ziet vastgelegd wordt op video. Dit bijzondere concept heeft hij vervolgens gebruikt om een documentaire te maken over hoogstaande protheses en andere verbeteringen aan het menselijk lichaam, en het resultaat genaamd Deus Ex: The Eyeborg Documentary is nu onderaan dit bericht te bekijken.
De documentaire is uitgebracht ter promotie van de videogame Deus Ex: Human Revolution, maar de korte film is slechts een klein onderdeel van de bezigheden van Rob Spence a.k.a. Eyeborg. Meer informatie over zijn projecten is te vinden op zijn weblog. (Bron: Ramon van Dam – Filmcentrum)

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=TW78wbN-WuU