Dominic Wilcox maakt het alledaagse abnormaal

Dominic Wilcox is kunstenaar. Of eigenlijk zou je de Brit beter een uitvinder kunnen noemen. Hij neemt hele alledaagse dingen en maakt er vervolgens iets volstrekt abnormaals van. Hij bedacht bijvoorbeeld de Binaudios, een groot antiek gehoorapparaat waarmee je de geluiden van de stad beter kan horen. Een ander idee is een zelfrijdende auto met autoruiten van glas in lood. Want als de auto zelf stuurt, dan is functionaliteit plotseling geen issue meer. En ook een apparaat waarmee je met je linkeroor kunt horen wat er rechts gebeurt en met je rechter, wat er links gebeurt.
Maar Wilcox bedenkt ook apparaten met toepassingen die niet alleen maar om esthetiek gaat. Een van zijn hersenspinsels is een paar schoenen met ingebouwde GPS. Als je verdwaalt, dan lopen je schoenen je vanzelf weer naar huis.
Liam Saint-Pierre maakte een vrolijke documentaire over Wilcox: ‘The Reinvention of Normal’. Vol met nog meer uitvindingen die compleet over de top zijn. Maar hij laat Wilcox ook uitleggen waar die drang tot uitvinden vandaan komt. En wat de ideeën achter zijn projecten zijn. Wilcox is als een kind met een grote bak Lego voor zijn neus. Hij gaat op in zijn fantasie en combineert wat hij ziet.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://vimeo.com/122959827
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]