DWDD University – De Oerknal

Professor Robbert Dijkgraaf, scheidend president van de KNAW en vanaf 1 juli de nieuwe directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton, gaf vandaag op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei) live college in de zendtijd van ‘De Wereld Draait Door’. Hij doceert in het kader van DWDD University over het ontstaan van het universum en onze planeet aarde onder de titel ‘De Oerknal’. Matthijs van Nieuwkerk assisteert de professor bij zijn betoog.
Vanuit de Koepelkerk in Amsterdam legt Dijkgraaf in vijftig minuten aan een gehoor van zo’n vierhonderd belangstellenden en uiteraard de televisiekijker uit hoe het heelal is ontstaan, hoe we dat weten, maar ook wat we allemaal nog niet weten. Aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van het universum en eenvoudige demonstraties geeft Dijkgraaf inzicht in de meest complexe materie.
Dijkgraaf neemt de kijker mee in de laatste wetenschappelijke bevindingen over het heelal en laat ook ruimte voor filosofische bespiegelingen. Is er intelligent buitenaards leven en zijn wij echt gemaakt van sterrenstof?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101305381″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101305381″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]