DWDD University – Het Allerkleinste

Een half jaar terug gaf professor Robbert Dijkgraaf in het kader van de DWDD University een hoorcollege. Naar zijn eerste college over ‘De Oerknal’ keken ruim 1 miljoen kijkers. Deze keer zal Dijkgraaf ons meenemen op een reis naar de microkosmos onder de titel ‘Het Allerkleinste’. Bij de oerknal, de oorsprong van alles, zoomden we uit tot het allergrootste: het heelal zelf. In het Allerkleinste zoomen we in tot allerkleinste deeltjes: van het net ontdekte Higgs-boson tot de snaartheorie. En wederom weet hij dit alles zo te brengen dat wij leken op dit gebied het ook nog eens snappen.
Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van DWDD, richt Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ vijftig minuten tot honderden belangstellenden en uiteraard de televisiekijker. Hij zal de voortschrijdende kennis over het allerkleinste bespreken. Wat zijn de bouwstenen waaruit alles, ook wijzelf zijn gemaakt? Wat zijn de grootse consequenties van deze ontdekkingen? Qua opzet vergelijkbaar met zijn college ‘De Oerknal’ gaat Dijkgraaf aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van een cel en een onvervalst ‘quantum theater’, op zoek naar de basis van alles.
DWDD-University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. In het voorjaar van 2013 zal DWDD University vervolgen met een serie van drie colleges van Alexander Klöpping.

[divider/]
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]