Kirby Ferguson gaat in de vierdelige serie Everything Is A Remix in op de originaliteit van onder andere muziek, film en computers en laat ons zien dat hoewel alles elkaar kopieert, het combineren en transformeren ervan weer nieuwe creatieve resultaten oplevert.
Nieuwe ideeën komen voort uit bestaande ideeën en daarom is het veel te ver doorgevoerde huidige systeem van patenten, intellectueel eigendom en copyrightwetten hem dan ook een doorn in het oog. “Our system of law doesn’t acknowledge the derivative nature of creativity. Instead, ideas are regarded as property, as unique and original lots with distinct boundaries. But ideas aren’t so tidy. They’re layered, they’re interwoven, they’re tangled. And when the system conflicts with the reality… the system starts to fail”.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=d9ryPC8bxqE
[tab:Mirror 1]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jaA8DMVOYhg
[tab:De originele vier delen in één playlist]
httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PL8A032344632E973B
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Everything Is A Remix”
  1. He he eindelijk eens een docu die dit dillema aan de kaak stelt en een grote vinger naar al die mensen die verdienen aan royalties en pattenten. terwijl hun vinding ook geinspireerd is op anderen. of zoals einstein zij creativiteit bestaat niet het is alleen het goed geheim houden wat je bron is” . er stond hier op de site nog een goeie docu over dit onderwerp ook over muziek pop nog iets dacht ik die spraken over de oude generatie copy right en de nieuwe die voor vrijheid en sharen van ideeen is de copy left. thx voor uploaden intressant onderwerp

    1. @ chris : dat was “a remix manifesto”
      ik vind dit een kort gebonden versie ervan,, maar even duidelijk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *