Fashion House, Marga Weimans

Marga Weimans is één van de meest opvallende Nederlandse mode-ontwerpers van dit moment. In de documentaire Fashion House, Marga Weimans van RTV Rijnmond wordt Marga een jaar lang gevolgd op haar weg naar de top.
Weimans is weliswaar mode-ontwerper maar wijkt op diverse punten af van het standaardbeeld dat zich daarbij opdringt. Haar talent ligt in het combineren van meerdere disciplines: mode, kunst, architectuur en technologie, zonder dat ze zich conformeert aan bestaande grenzen in de haute couture.
In de documentaire gaat regisseur Maria Visser op zoek naar de ziel achter het merk Marga Weimans, een persoonlijk portret dat zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en puurheid laat zien. De kijker krijgt een insiders perspective van de ontwikkeling van haar internationale modehuis. We zien op eigentijdse wijze hoe de show van Marga tijdens de Amsterdam Fashion Week tot stand komt, maar, haar ontwerpen gaan verder dan de catwalk.
Haar eerste grote solo overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum in 2014 was een groot succes en laat zien dat haar creaties variëren van uitgebreide couture-jurken tot minimalistische prêt-a-porter stukken. Een omslag in de documentaire is de tocht die Marga onderneemt op zoek naar haar roots in de binnenlanden van Suriname.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=WKFLERzFYZc
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]