“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn is uw voeding” – Hippocrates. Dat is de boodschap van de grondlegger van de moderne geneeskunde die weerklinkt in de controversiële nieuwe filmdocumentaire Food Matters van regisseurs James Colquhoun en Laurentine ten Bosch.
Het is niet verwonderlijk dat de moderne maatschappij zieker wordt: we eten voeding met een uitgeholde voedingswaarde en chemische toevoegingen en hebben de neiging afhankelijk te zijn van medicijnen ter behandeling van wat mis is met onze ondervoede lichamen. Food Matters gaat over het onthullen van de “ziekte-industrie” ter waarde van triljoenen dollars en toont enkele wetenschappelijk verifieerbare oplossingen om op natuurlijk wijze van ziekten te genezen.

“Met toegang tot betere informatie maken mensen betere keuzes ten aanzien van hun gezondheid…”

De filmmakers hebben verscheidene vooraanstaande deskundigen op het gebied van voeding en natuurlijke genezing geïnterviewd, die uiteenzetten dat we onze lichamen beschadigen met onjuiste voeding. Daarnaast vertellen zij, en dat belooft het meest omstreden idee te zijn dat in de film naar voren wordt gebracht, dat de juiste soorten voeding, supplementen en ontgiftiging kunnen worden ingezet om chronische ziekten zo fataal als terminale kanker te behandelen.

Het doel van de film is om ons te helpen de denkpatronen te heroverwegen die aan ons worden gevoed door de gevestigde orde van onze moderne geneeskunde en gezondheidszorg. De geïnterviewden laten zien dat niet elk aandoening kostbare medische aandacht behoeft en lichten verschillende alternatieve therapieën toe die effectiever, goedkoper, minder schadelijk en minder ingrijpend zijn dan conventionele medische behandelingen. (Bron: Jessevandervelde.com)

Door docunet

0 gedachte over “Food Matters”
 1. zo’n onzin, de mens in gezonder dan ooit. Daarbij is dat hele complotdenken van de pesticieden- en mediceinenindustrie vrij naief.
  Natuurlijk, het kan gezonder, maar zinloos om zulke extreme standpunten in te nemen.

  1. Dion? Sinds wanneer is de mens gezonder dan ooit? Klinkt vrij naïef!
   Wij als mensheid zijn nog steeds even egoïstisch, egocentrisch, arrogant en denken het nog steeds beter te weten omdat ze teveel kapot beredeneren met al onze aannames die we verzinnen.
   En dan denken dat de farmaceutische industrie ons helpt?
   Al eeuwen worden er van allerlei marketing trucs op ons losgelaten en na eeuwen hebben we er nog steeds niet van geleerd.
   Misschien toch de oogkleppen af doen en eens echt waarnemen voor de nodige gezonde dosis bewustwording.

 2. De onderbouwing van de documentaire is redelijk goed de statistieken zijn een beetje zwak.
  Al met al een goeie documentaire en als je kijkt naar de kern van de “complotten”.
  mensen willen geld verdienen, logisch toch?
  En als jij een vraag krijgt om 1 probleem op te lossen, dan los je het probleem op toch?
  dat doen de “Drug Company’s” ook, want ze verdienen geld door problemen op te lossen.
  nu is mijn vraag als jij de vraag krijgt om A op te lossen daarna B C D E… ga jij dan zeggen ja maar kijk als ik nou gewoon je 1 t/m 10 geef dan is het hele spectrum opgelost.
  punt is dan denk jij nu ik geef 1 t/m 10, maar als jij daar nou niks voor krijgt?
  medicijnen zijn niet slecht maar het kan in mijn ogen beter.
  de basis van probleem oplossing is:
  de oorspronkelijke goede situatie herstellen…
  de basis van medicatie:
  symptoom en oorzaak stoppen.
  Ga dan eens na wat was de goeie situatie voordat we welvaart ziektes ziekte kregen… we leefden als barbaren. en aten alles direct op… dus we moeten dichter bij het eten gaan staan om de oorspronkelijke situatie terug te krijgen.
  toch?

 3. Food for thought. Goed om even stil te staan bij hoe belangrijk gezonde voeding is.
  “mensen willen geld verdienen, logisch toch?”
  Tot op zekere hoogte wel. Als de claim in de documentaire waar is dat onderzoeken bewust buiten bibliotheken worden gehouden om winstredenen gaat dat veel te ver. Niet alleen kost dat onnodig levens, het kost ons ook onze ontwikkeling.

 4. Interessant! Een vrij verkrijgbare docu ‘enkel’ nog te zien door deze te kopen. Riekt naar commercie wat de geloofwaardigheid de das om doet, schooiers!!!

 5. Ik vind het heel goed dat deze documentaire is gemaakt. Helaas zie ik al in de reacties dat er juist sceptisch wordt gedaan over de waarheid in plaats van dat er wordt nagedacht over waar we eigenlijk mee bezig zijn met zijn allen. Een mens is gemaakt om voedsel uit de natuur te halen. De voeding die wij naar binnen werken lijkt op geen enkele manier meer op voedsel wat uit de natuur te verkrijgen is. Logisch dat er ziektes ontstaan, ons lichaam herkent het niet en stoot het af of slaat het op als vet of maakt gezonde cellen ziek. Dit is de waarheid en als je er over na zou denken ook gewoon dood simpel en logisch. Als wij een nachtje doorhalen en we drinken er een paar te veel, merk je dat je lichaam zichzelf hersteld binnen een aantal dagen. Het lichaam is een machine welke zichzelf repareert wanneer het de juiste brandstof binnenkrijgt. Medicijnen e.d. zijn gemaakt om ons direct een goed gevoel te geven maar niet om ons probleem op te lossen. Logisch dat de makers van deze docu geld willen verdienen. Zij hebben heel veel tijd, energie en geld gestopt in het maken van deze film en zoals we allemaal weten hebben we op deze wereld geld nodig om te kunnen leven. Dus ook voedingsdeskundigen. Heel raar dat daar moeilijk over gedaan wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *