Freddie Mercury – The great pretender

Op het podium was hij een extravagant geklede persoonlijkheid die contact kon maken met een 300.000 koppig publiek. Daarbuiten was hij een gevoelige man die naar huis belde omdat hij zijn katten even aan de lijn wilde. Deze tegenstelling vormt het hart van de documentaire Freddie Mercury – The great pretender.
Freddy Mercury toont heel uiteenlopende gezichten. Als leadzanger van Queen is hij een exhibitionistische rockheld, privé een verlegen, kettingrokende man die dol is op ballet en opera en ongelukkig in de liefde. In interviews ontwijkt hij elke persoonlijke vraag. ‘Ik haat het om te praten met mensen die ik niet ken. The great pretender – dat dekt de lading van wat ik doe’.
In december 1991 wordt bekend dat Mercury aan AIDS lijdt; 24 uur later overlijdt hij. ‘Hoe wil je herinnerd worden’?, is hem eerder in een interview gevraagd en het antwoord is veelzeggend: ‘I don’t give a shit’. Ook over zijn muzikale nalatenschap maakt hij zich geen zorgen. Aan manager en vriend Jim Beach verklaart hij: ‘Je mag alles met mijn muziek doen wat je wilt, als het maar niet saai wordt’.
[adsenseresponsive][tab:Docu]

Freddie Mercury, The Great Pretender (Documentary) door sebastienreyes
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=arVda4t1et4
[tab:END]