We weten allemaal dat Amerikanen erg van extremen houden en soms nog wel eens willen doorslaan. Twee dingen waar ze vaak in doorslaan zijn, zoals de meeste van ons ook wel weten, consumentisme en patriottisme. Toen in 2003 George W. Bush de oorlog begon tegen Irak wou Frankrijk hier niet aan mee doen en verslechte de toch al niet al te beste relatie tussen beide landen. Echte patriottistische Amerikanen veranderen als reactie hierop de ‘French fries’ in ‘freedom fries’ en werden diverse andere Franse producten zoals wijn en kaas geboycot. Vele Amerikanen vergaten echter dat veel van deze producten gewoon in Amerika zelf gemaakt werden en nog erger, die ‘French fries’ komen oorspronkelijk helemaal niet uit Frankrijk, maar uit België.
Ondertussen hingen aan negen van de tien huizen wel gewoon een Amerikaanse vlag van Chinese (communistische) makelij….Nee, het valt tegenwoordig niet meer mee om een ware Patriot te zijn en je land te steunen! Dit is ook meteen de kern van de documentaire. Documentairemaker Carl Christman onderzocht samen met een aantal vooraanstaande geleerde en adviseurs de relatie tussen het Amerikaanse consumentisme en patriottisme. Nou zal je misschien denken, leuk, even 50 minuten lachen om domme Amerikanen, maar stiekem zegt dit natuurlijk niet alleen wat over Amerika, maar ook over ons erg veramerikaniseerde samenleving.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://www.youtube.com/watch?v=60hENN3bSgM
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ajomW0XwMEI
[tab:END]

No Comments

 1. mmm, fries

 2. Kampbewaker Henk

  Die domme amerikanen doen altijd maar alsof we ze zo ontzettend dankbaar moeten zijn voor hun bezetting in ’45, maar moet je zien in wat voor ellende we ons nu bevinden…. Dat zou met de Fuhrer nooit gebeurd zijn.

  • Sukkel, Nederland werd grotendeels bevrijd door een Brits-Canadese troepenmacht, samen met veel Poolse soldaten. Zonder de Amerikaanse deelname aan de oorlog (en steun na de oorlog) was Europa ten prooi gevallen aan de Sovjets en was het nooit zo herbouwd. Dat Nederland zo snel en zo goed herbouwd werd, was grotendeels te danken aan de Amerikaanse dollars.
   Je weet geen bal van de geschiedenis en het feit dat je warme gevoelens voor Hitler hebt, maakt jou gewoon een enorme domme knuppel.

  • idioot
   schaap

 3. Zoals een wijs man ooit zei; het enige dat Europa cultureel gemeen heeft is voetbal en walging van de Amerikaanse cultuur.

 4. En hier hebben we ook elke winter weer een hele horde zwakbegaafden die terwijl ze opgejut worden door lieden die gezamenlijk meer dan 1 miljoen op jaarbasis verdienen voor een glasbak gaan staan en die al hun geld door een gleuf te mieteren om zogenaamd arme negertjes te redden, realiseer je dat het niet is voorbehouden aan de amerikanen dergelijk mongoloïde kuddegedrag .
  Dan dragen we nog groene nietszeggende armbandjes tegen pesten.
  Roze lintjes van een corrupt bedrijf tegen kanker.
  Je snor laten staan voor kanker.
  Etc. etc. etc.
  Ook wij hebben een bult doelloze en totaal nietszeggende onzin uit te leggen aan onze kleinkinderen.

 5. Haha, prachtig deze documentaire; legt precies de vinger op de zere plek. Maar, Baz heeft gelijk. Wij zijn geen haar beter.
  We’re only human.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *