Game of Thrones: A Complete Guide To Westeros

De televisieserie Game of Thrones is zoals de meeste van ons wel weten een geweldig succes. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Game of Thrones kenmerkt zich door de vele karakters, verhaallijnen en rijke achtergrond, net zoals bij Lord of the Rings heeft de wereld van Game of Thrones een ‘appendix’ nodig wil je alle subtiele referenties naar legendes en de geschiedenis van de serie snappen.


[divider /]

[onethird]

Game of Thrones: A Complete Guide To Westeros

[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws]De televisieserie Game of Thrones is zoals de meeste van ons wel weten een geweldig succes. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Game of Thrones kenmerkt zich door de vele karakters, verhaallijnen en rijke achtergrond, net zoals bij Lord of the Rings heeft de wereld van Game of Thrones een ‘appendix’ nodig wil je alle subtiele referenties naar legendes en de geschiedenis van de serie snappen. [/inleidingnieuws]

Ook al is het misschien geen echte documentaire, A Complete Guide To Westeros is zeker de moeite waard voor iedereen die fan is van de boeken of televisie serie. A Complete Guide To Westeros was oorspronkelijk een extra op de Blu-ray versie van Game of Thrones en bestond uit 24 korte, maar prachtig gemaakte animaties die George R.R. Martins wereld nog verder uitdiepen. In de bovenstaande video zijn al deze korte animaties samengevoegd.

Zelfs lezers van de boeken krijgen de vorming van de zeven koninkrijken en de bloederige rebellie van Robert Baratheon tegen de Targaryens niet zo aantrekkelijk voorgeschoteld. Je kunt het praktisch beschouwen als Episode 0. De verhalen worden door verschillende acteurs verteld en het mooie is dat ze hun mening vaak niet kunnen verbergen. Tywin Lannister (Charles Dance) legt uit wat de functie van The Night’s Watch is en voegt er schamper aan toe dat de monsters in het noorden niet bestaan. Tegelijkertijd wordt het uitmoorden van het Targaryen koningshuis door sommige personages veroordeeld en door anderen goedgepraat (Bron: Moviescene.nl)

[/twothirds_last]

[divider /]