Populaire documentaire op YouTube gemaakt door Joost van der Valk. Haagse Sjonnie (John Waldschmit) gaat over Sjonnie, het Haagse typetje in levende lijve. Blank, autochtoon en met een onvervalst Haags accent. Vrije jongen, trouwe supporter van ADO Den Haag en met schijt aan alles.

Sjonnie, zijn vrouw Yo en de kinderen hebben geen makkelijk leven achter de rug. Maar er is altijd hoop op betere tijden en Sjon heeft nu een droom: een succesvol growshop-imperium opbouwen voor zijn hele familie.

De documentaire geeft inzicht in het denken en voelen van een rasechte Haagse familie en in Sjonnies wens om voorgoed af te rekenen met het verleden. Filmmaker Joost van der Valk: “Als kijker krijg je sympathie voor Sjonnie en ga je met je eigen grenzen schuiven. Hij zet je aan het denken over je persoonlijke normen en waarden. Uiteindelijk leer je daardoor niet alleen mensen als Sjonnie, maar ook jezelf beter kennen.”

Edit: Haagse Sjonnie is dood. John Waldschmit overleed op 29 augustus 2014 op 53-jarige leeftijd aan longkanker.

No Comments

 1. Khhankezooi joh

 2. Verwarming te duur, maar 8-9 gram wiet per dag en elke dag eten bestellen. hmm

 3. Amsterdammer

  Uiterst irritant persoon en een verschrikkelijk voorbeeld voor zijn kinderen.
  Ik heb niet met hem te doen behalve dat ik het wel erg triest vind.

 4. kk kaas je hebt een weed stoornis in je kk kop mongool ga werken of leven zoeken kk weed junk .je bent in de verkeerde tijd ,met je kk joden

 5. haagse sjonnie is tof

 6. Wat een onaangepaste aso zeg. Kost ons allemaal veel geld zo’n mafkees.

 7. snikkelhard

  tuurlijk is het zielig maar unicums bestaan nu eenmaal en geven de blik om buiten het oersaaie keurslijf te staan. het artificieel geregelde landje pakt hij aan met verslaving. Hup Holland

 8. Hij is sowieso een baas..

 9. Eigenlijk wordt ik hier helemaal niet vrolijk van, het is eigenlijk te triest voor woorden dat deze mensen alles voor elkaar krijgen bij de sociale voorzieningen en doordat zij angst inboezemen door middel van intimidatie, krijgen ze hun zin, . Door dit soort mensen moet er ook miljoenen bezuinigd worden omdat ze misbruik maken van lukt alles !! Daar zijn jij en ik de dupe van!!! En van dit soort mensen lopen er 100000en rond !!

 10. Alexander

  Wat een mafkees..allemaal lui die van de staat leven..no respect van mij

 11. Kan er wel om lachen :o)

 12. Marifel Baez

  ondertiteling a.u.b

 13. zet hem op sjonnie

 14. Oude Wijzeman

  In de omschrijving staat dat het effect zal zijn dat je meer respect krijgt voor onze sjonnie, en jezelf en hem beter leert begrijpen.
  Slap gelul. Ik heb een grondige hekel aan deze man. Hij heeft niets in zijn leven gepresteerd en is trots omdat hij koos voor zijn familie in plaats van voor de drank. Je bent geen goede vader als je dat doet, je bent een slechte vader als je het niet doet.
  Hij heeft niets, maar dan ook niets gedaan om mijn respect te winnen. Hij krijgt een uitkering en scheld toch op de overheid. Hij zet een winkel op die specialiseert in softdrugs, wat mogelijk gemaakt word door het gedoogbeleid van onze overheid. Hij krijgt geld van de overheid, en hoe hij zijn geld wil gaan verdienen in de toekomst is op een manier die alleen in Nederland kan. En toch scheld hij op politie, overheid, en rechters.
  Deze man is zijn bestaan heus waard, ieder mens is speciaal en bijzonder. Maar hij is zeer onaangepast, egoistisch, egocentrisch, en zelfs een beetje narcistisch als ik het zo zie…
  Wat een volslagen eikel.

 15. Okee, als ik het goed begrijp heb ik dus een half uur zitten kijken naar een dealer/tuinbouwer die continu over de zeik gaat omdat ‘ie niet nog meer geld krijgt van de overheid? En wat ‘ie wel krijgt, is niet goed genoeg? Damn… Dat je jezelf dan nog geloofwaardig vindt.

 16. Dit is waar we dus trots op zijn, is het niet, Rita? Deze vrijheid bedoelde je, Geert?

 17. Haagse Sjonnie is een baas!

 18. Castreren die gast, met zo’n opvoeding komen die kinderen ook niet veel verder.

 19. Inderdaad zoals in de omschrijving staat dat ik meer respect voor deze man zou moeten krijgen. Het tegendeel is waar. Dit soort mensen beter kwijt dan rijk, man heeft absoluut geen toegevoegde waarde voor de samenleving en kost ons alleen maar geld.

 20. Ga maar naar Blanes… Dan zijn wij van deze agressieve, vervelende en lelijke man af!

 21. je moeder

  Geniaal haha hij leeft zn eigen leven wel !

 22. goed bezig sjonnie
  zo hoort het nederland trekt je helemaal leeg
  dus dan maar illegaal dan krijg je teminste die 19 procent btw terug
  regering krijg de tering

 23. ja klopt mensen schelden teveel met het woord kanker.. ze weten niet eens wat en hoeveel pijn je iemand bezorgd met dat woord houd gewoon je tyfus smoel dicht met dat woord

 24. Triest persoon. ..triest leven…Het zal je vader maar zijn…

 25. Ik lees hier wat reacties, ik snap de mening best van sommige mensen maar haagse sjonnie heeft ook zijn goeie kanten.
  Ik heb zelf jaren lang met mijzelf in de knoop gezeten en hulp gezocht en het heeft niet geholpen tot ik deze documentaire zag over haagse sjon, hij heeft ontzettend veel los gemaakt ik heb nu de zelfde mentaliteit als hem, “f*ck the rest of the world” als nederlander ben je gewoon een stuk stront voor de overheid (wat sjon ook zegt in deze docu.) en nu heb ik zoiets ik ben een mens en geen hoopje vlees die eens in 4 jaar naar de stem bus mag en voor het model mag meebeslissen wie nederland mag besturen

 26. ja jij maar betalen die gasten krijgen alles voor elkaar .. en jij maar met je slappe kop aan het werk voor al die mongolen met een uitkering te triest.

 27. Enkeling

  Wat een enorm triest figuur. Meeleven met Sjonnie? voor mij zit het er niet in. Hij neemt geen enkel initiatief om wat van zijn leven te maken, geeft zich zonder problemen over aan de drugs, intimideert te pas en te onpas en loopt alleen maar op alles en iedereen te zeiken. Je zal maar zo’n vader hebben… Diep en diep triest deze vent.

 28. mooie vent is t toch

 29. Het is inderdaad een idioot, maar veel dingen wat hij zegt heeft tie gelijk in,
  al die niets nutten in de overheid die worden betaald van ons salaris en belastingen en boetes..
  dat kost miljoenen en het zijn allemaal de grootste zwakkelingen!
  dit land word bestuurd door de zwakkelingen en draaid op de mensen die echt geld omzetten..
  sjonny fight for your right, niet iedereen is het zelfde en past in dit gemanipuleerde poppekast systeem…

 30. Lkijhnedfkjhsef

  wat een profiteur. en wij maar werken voor die kk junk. dat niemand bij de sociale dienst of het GAK die uitgemergelde pauper een keer de waarheid verteld. wat een aanfluiting..

 31. Ik voel totaal geen sympathie voor deze man. Ik zie een verbitterde, asociale man die de nodige tegenslagen meegemaakt heeft. Zover ik echter kan zien, zijn de oorzaken van deze tegenslagen echter zijn eigen stommiteit. Het is sneu dat hij in een krot van een huurwoning moet wonen, maar als ik zie hoezeer hij profiteert van het hele overheidssysteem en dat zijn 18 jarige kerngezonde dochter in de ziektewet zit, word ik alleen maar kwaad. Stomme oetlul.

 32. Pipo Den Haag

  Ik voel nul,nul sympathie voor deze knuppel, en geloof mij nou maar dat er in heel NL er zo duizenden rondlopen die de kantjes er vanaf lopen en profiteren van gemeenschapsgeld (en daarmee te koop lopen). Nog los van de 334.432 keer ‘kk’ zeggen, nou heftig…ik vind dit geen documentaire, ik vind dat op basis van dit filmpje hij en soortgenoten leeggeplukt moeten worden

 33. mooi mannetje die Haagse Sjonnie hahahhaha

 34. manoman

  Wat een uitvreter…

 35. Wimpert

  Beroepsprofiteur!
  En de overheid geeft nog geld aan dit soort figuren ook.
  En de hardwerkende burger draait hier voor op.
  Da’s nu Nederland………… 🙁

 36. Brevet van Onvermogen

  Wat een sukkelaar, hoe die praat tegen die aannemer rond 17:00…alle argumenten van die blaaskaak zijn onzin…goeie reclame voor normale hagenezen (not…)

 37. Wat een primitieve boel.

 38. Pietje Linux

  Silverlight? Zucht …

 39. De linkse kliek noemt dit “zwakkeren in de samenleving” die beschermd moeten worden. Ik noem het selfmade sukkels die een trap onder de ballen moeten hebben.

 40. “Als kijker krijg je sympathie voor Sjonnie en ga je met je eigen grenzen schuiven.” Hoe durft de filmmaker dat te zeggen, Sjonnie en zijn familie hebben geen enkele normen en waarden! Door hun schaam ik me ervoor om Hagenees te zijn. Bah bah bah wat een akelig ventje, typisch voorbeeld van “ik tegen de wereld”. En wij maar lappen voor steuntrekkers zoals hij.

 41. kankah wahs

  Haagse Sjonnie is kicke ik wil ook zo veel wiet jammie hahahaha krijg allemaal lekker de kanker

 42. ik vind dat ie wel tever gaat met ze wietje,maar jezus wat is zijn dochter een lekker wijfie

 43. Iedereen die hiermee lachen kan moet niet vergeten dat deze onzin rechtstreeks uit onze beurs komt. Een trieste, lamme steuntrekker die een werkende aannemer beunhaas noemt; wat een klasse.

 44. die vrouw mist ook wat chromosonen zeg.. om bij zon mafkees te blijven hangen

  • Nee jij bent lekker helder… Als je kankert moet je het wel goed doen. Het is ‘chromosomen’, mafkees.

 45. zieke gast

 46. FCDH070

  Stelletje kk moraalriddahs hier zeg!!!
  Sjonnie is een kk baas dus fuck jullie kk megaule!!!!!

 47. Sjonnerieke..

  Het is heel simpel. Mensen met een laag iq zijn in zo’n beetje alles dom behalve: In het bedreigen van mensen en het manipuleren.
  Er is geen stem van binnen die zegt: je gaat te ver.
  Geen gene alleen maar primitieve gevoelens.
  En de mens met hersens denkt: oppassen met deze gast..niet tegen werken..
  Deze lage sociale iq loze laag heeft niets te verliezen aleen maar te winnen met veel schreeuwen.
  En ja..deze mensen kosten bakken met geld.
  Uitkering en door slechte gewoontes veel gezondheidskosten.
  Ze leven zonder enig schuldgevoel en leven in een ikke wereld.
  Maar ja..je kunt het ze bijna niet kwalijk nemen…ze hebben een zeer laag 1q dus weten niet beter.

  • sjonnie hier eddie van halen je kent me nog wel van de rembrantstraat ik werkte samen met rienni je noemde my altyd bolle weetje nog wel ik woonde ook in die straat we heben nog ramengezeent samen ik heb pas internet een week pas hoe gaat het met je niet zo goed he zag ik ja ik ben ook ernstich ziek na twee zware hart aan vallen en een zware maagbloeding en een lichte beroerte maar we moeten doorgaan he ja ik zag ook dat jy ernstich ziek ben ik vint het heel erg voorje jo en vooral ook voor je kinderen en jolanda en vooral die kleine meid van je dochter he ik wensje het aller beste toe ik zal je graag weer een keertje willen zien maar ik weet niet waar je zit neem kontakt met me op ja als je het wil hoor ik weet het niet of je me wilt zien ik weet het niet he aan haag ze sjonnie en jolanda an de kinderen en klein kint kusjes xxxxx ik zit op face book mijn naam is ed van halen ik hoor je wel of niet dat kan ook he ik hoor je hou je stek he sjon beter schap jo

  • Wed & Win

   Jij bent degene met een laag iq. Sjonnie had een normale of zelfs hoge IQ. Dat hij anders heeft heeft geleefd dan de gemiddelde mens zegt niks over zijn IQ. Vieze kk trut.

  • Jij bent heel simpel, met je EQ (jaja…) van een wandelende tak. Je zou eens een week met John geruild moeten hebben, dan hing je na vierentwintig uur al aan je touwtje in de boom, door je eigen verstand, waarmee je niet bij de ellende kan die je moet doorstaan. Je bent zeker heel slim, of niet? Vooringenomen kreng. Nooit hoeven vechten voor je zieltje zeker?

 48. Je gebeden zijn helaas verhoord:(

 49. Nu heeft hij zelf na al dat gescheld terminale kanker, oh, de ironie Sjon..

 50. Torunstrasse

  Het feit dat zo’n stadgenoot van me zo ontzettend veel (misplaatste) aandacht krijgt is weer fantastische publiciteit voor authentieke bewoners van de stad Den Haag.
  Ik kom hier vandaan, en heb nog nooit zo’n vervelend stuk vreten als dit gezien.
  Sterkte aan de familie, maar al die aandacht en dat stompzinnige imbeciele gesmijt met die ziekte daar ga ik totaal van over mn nek.
  Leuke reclame voor echte hagenezen die zich normaal gedragen dit… (not…)

  • Dat je een kakker bent betekent niet dat je een “authentieke bewoner” uit Den Haag bent.

   • Ciccio070

    Nah ik ben geen kakker gooz, en jij komt zo te lezen ook niet hier vandaan maar uit Rottummerplaat of uit Rotterdam, ik kon niet weten een jaar geleden dat hij is overleden, ik heb namelijk geen glazen bol, en daarom hou ik het hierbij, want ik wil respectvol zijn richting zijn familie, kennissen en vrienden maar mag ik mijn mening hebben dat ik vind dat je ook zonder 884.000x kankar te zeggen heel Haags kunt zijn, maar ja, dat begrijp je niet denk ik of wel soms

 51. Krijg allemaal de kanker met je achterlijke hi-society kutcommentaar. Dit is de Haagse volksman met authenticiteit. Een vechter ten top, voor velen, stelletje respectloze teringvisstiscks met je zogenaamde normen en waarden. Rook in vrede John, be free.

 52. Haagse Willem

  Wat reageren hier veel ongevoelige mensen, John draait zich om in z’n graf (en wenst jullie de kankâh!) stelletje respectloze teringsnobs.

 53. Sander Tamsolak

  Gemeenschapsgeld noemen en een ander verwijten van een laag IQ.
  Alles is geleend geld van centrale banken die de grootste parasieten uitbetaalt die geld lenen om die vetnekken te verrijken.Ik bedoel daarmee de politiek.
  Ik heb deze docu niet gezien en ga er ook niet naar kijken.
  Ook de media gecontroleerde corperate media is,die je alleen laat horen wat ze willen dat je moet horen.
  En ook parasieten zijn die door belasting geld word uitbetaalt om ons een lul verhaal te vertellen over hoe het eraan toegaat in deze wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *