Documentaire uit 1994 van het Vara programma Impact die veel stof deed opwaaien. De documentaire leert dat iit de soft-drugsindustrie tienduizenden mensen werken en dat jaarlijks voor miljarden guldens wordt omgezet. Leegstaande kantooretages doen in sommige gevallen dienst als kwekerijen. Op geheime plaatsen verstoppen handelaren hun voorraad. De groei en bloei van de lucratieve plantjes is bijna volledig geautomatiseerd.
De mazen in de Nederlandse wetgeving maken het hasj-handelaren mogelijk kennis en geavanceerde apparatuur mbt de teelt van hasj op legale wijze te verkrijgen en bij de belastingdienst aftrekposten op te voeren als waakhonden, wapens en afluisterapparatuur.

[divider/]
httpvp://www.youtube.com/playlist?list=PL8F01338BF84AC273
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Het rijk van hash en wiet”
 1. hele coole docu, jammer dat het nu nog illegaler is als toen, ik herinner me de tijd dat we in de trein zaten te blowen en de conducteur niks anders deed als doorlopen alsof er niks aan de hand is.

 2. wonderschone en onschuldige docu over weed in nederland. jammer dat het beleid zo gericht is geweest op de kleine teler, waardoor er nu mensen geript en vermoord worden voor een paar kilo.
  wet:
  kleine mannen, kleine cirminaliteit.
  grote mannnen, grote criminaliteit.
  legaal, nauwelijks criminaliteit.

 3. Het is zo jammer dat we het niet legaliseren… Het zou de staatsschuld enorm terugdringen. We kunnen telers gewoon netjes hun stroom en belasting laten betalen. En de criminaliteit kan net zo goed aangepakt worden als andere diefstal en oplichting.
  Iedereen die zegt dat we het zo moeten houden verdient er (te) veel geld aan.
  en
  Iedereen die zegt dat het verboden moet worden heeft het nog niet helemaal begrepen 😉

 4. Juist deze docu laat zien dat telers gewoon hun stroom en belasting kunnen betalen, naja stroom zal wel opvallen. Bij legalisering zal er wel en hoop verdient worden aan accijns etc. de straat prijs zal daarentegen weer dalen. betekend dit dan minder criminaliteit? ik betwijfel het, er moet toch brood op de plank komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *