Het Verdriet van Westfriesland

De afgelopen jaren werd Nederland opgeschrikt door een relatief hoog aantal zelfdodingen van jongeren in Westfriesland. Deze documentaire doet verslag van de gesloten gemeenschap in het weidse, kale en schitterende Westfriese landschap.
De film gaat over het leven van alledag, over de eenzaamheid onder de jongeren, de volksaard, het zwijgen, het alcoholgebruik dat vaak al op jonge leeftijd begint. En over het letterlijk en figuurlijk ‘verdrinken’ van jongeren in grote groepen op school, kermissen en uitzinnige bierfeesten.
Het Verdriet van Westfriesland is ook het indringende verslag van een vader, een moeder en twee zussen die hun zoon en broer aan zelfmoord hebben verloren. Met liefdevolle rituelen proberen zij zijn nagedachtenis in ere te houden.Indrukwekkend aan deze door de IKON uitgezonden documentaire is de eerlijkheid van de geïnterviewde jongeren als zij vertellen hoe somber zij zich voelden en wat hen heeft geholpen om los te komen van hun verdriet: dans, muziek, schrijven, meditatie, vrienden. Hun verhalen getuigen van moed en veerkracht en hervonden levenslust.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”POW_00440518″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]