Hoe Durven Ze: 3. Het fiscale pretpark

Enige tijd geleden plaatsten we de documentaire De Madammen Van Mathilde van de Belgische documentairemaker Pieter De Vos en nu is De Vos terug met de documentaire webreeks ‘Hoe Durven Ze’ dat gebaseerd is op de bestseller “Hoe Durven Ze – De euro, de crisis en de grote hold-up” van Peter Mertens. ‘Hoe Durven Ze’ gaat op zoek naar de winnaars en verliezers van de eurocrisis. Met bovenal de vraag: welk Europa willen we?
Een recente moderne webserie van een onderwerp wat ons allemaal aangaat. Met interviews in Griekenland, Spanje, België en Duitsland met burgers, economen, journalisten. Ingeborg Beugel en Joris Luyendijk verzorgen de Nederlandse inbreng voor deze documentaire. Het is crisis dus moeten we met zijn allen de broeksriem aanhalen. In de derde aflevering ontdekken we dat dat blijkbaar niet voor iedereen opgaat en gaan we kijken wie die factuur kreeg doorgeschoven.
Een productie van het Belgische documentaire collectief docwerkers.be, op hun website zijn trouwens al hun films te bekijken.

[divider/]
[tab:Vimeo versie]
httpvh://vimeo.com/66465998
[tab:Youtube versie]
httpvh://youtu.be/a1lVu3Bu_1M
[tab:END]

[divider/]