Enige tijd geleden plaatsten we de documentaire De Madammen Van Mathilde van de Belgische documentairemaker Pieter De Vos en nu is De Vos terug met de documentaire webreeks ‘Hoe Durven Ze’ dat gebaseerd is op de bestseller “Hoe Durven Ze – De euro, de crisis en de grote hold-up” van Peter Mertens. ‘Hoe Durven Ze’ gaat op zoek naar de winnaars en verliezers van de eurocrisis. Met bovenal de vraag: welk Europa willen we?
Een recente moderne webserie van een onderwerp wat ons allemaal aangaat. Met interviews in Griekenland, Spanje, België en Duitsland met burgers, economen, journalisten. Ingeborg Beugel en Joris Luyendijk verzorgen de Nederlandse inbreng voor deze documentaire. Het is crisis dus moeten we met zijn allen de broeksriem aanhalen. In de derde aflevering ontdekken we dat dat blijkbaar niet voor iedereen opgaat en gaan we kijken wie die factuur kreeg doorgeschoven.
Een productie van het Belgische documentaire collectief docwerkers.be, op hun website zijn trouwens al hun films te bekijken.

[divider/]
[tab:Vimeo versie]
httpvh://vimeo.com/66465998
[tab:Youtube versie]
httpvh://youtu.be/a1lVu3Bu_1M
[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Hoe Durven Ze: 3. Het fiscale pretpark”
 1. Gaat nergens over deze documentaire. Beetje haten op die 0.001% elite en negatief gezeik dat de welvaart steeds ongelijker w aan het worden is. Ik zal je vertellen als we nu al het geld pakken van die elite en iedereen in heel Europa €25 Euro ervan geven, er veranderd geen ene moer. Het is niet de oplossing.
  De rederijen in Griekenland geven wel werk aan 250.000+ mensen. Als de eigenaren daar heel rijk van worden, goed voor hun. Het brengt wel brood op de plank voor 250.000 gezinnen. Zo moet je er ook naar kijken.
  Verder, als je kijkt naar een veel langere periode zie je dat de meeste mensen in bijv Nedeland en Belgie betere voorzieningen hebben dan de koningen van 250 jaar geleden. Over het algemeen is de welvaart de laatste 100 jaar echt ongelovelijk vooruit gegaan en dat zal alleenmaar zo door blijven gaan. Er is echt een klaag cultuur ontstaan in NL en BE. Niets is meer goed genoeg en iedereen is jalours als je nu een beetje gaat praten met mensen.

 2. Hoewel ik het met John eens ben dat de documentaire ietswat populistisch is, is het te kort door de bocht om aan te geven dat er niets mis zou zijn met het huidige systeem.
  Daarnaast, het feit dat de welvaart hier de afgelopen 100 jaar sterk is gestegen heeft NIETS te maken met de bijdragen van de extreem rijke, technologie is de enige verantwoordelijke.

 3. welvaart en het volk is niet 1 op 1 met elkaar verbonden,.
  dit laat gewoon goed zien (net als de eerdere afleveringen ) dat de politiek teveel is verbonden of zelfs word gedirigeerd door het bedrijfs leven .. wat totaal niet de bedoeling hoort te zijn,.. ze zijn er voor het volk..
  hier gaan we weer
  beaurocratie is corruptie = landsverraad = bestraf baar met de dood, .
  als we deze regel invoeren is met 5 jaar alles voorbij en haalt niemand t meer in zn hoofd om te gaan sjoemelen..ten koste van anderen.. dat geld zowel voor t bedrijfs leven als de politiek..
  zeker met betrekking tot de belasting afspraakjes !
  (zie : nederland belasting paradijs)
  als we een Europa zijn.. zouden we ook de belasting regels moeten gelijk trekken ,.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *