Hoe houden we Nederland droog en bewoonbaar?

Nederland is bekend om de klompen, de tulpen en de molens. De eerste twee zijn leuk, maar die laatste zijn essentieel in het behoud van ons land. Zonder goed watermanagement, en daar dragen de pompende molens aan bij, zouden we binnen de kortste keren op veel plekken natte voeten hebben.
Ons watermanagement is iets dat ze in het buitenland razend interessant vinden. De Arabische nieuwszender Al Jazeera maakte er een documentaire over: ‘Dutch Aquatecture: Engineering a Future on the Water’. De documentaire gaat niet over de oude molens, maar over de nieuwe technieken die we in Nederland toepassen om ons land te behoeden voor het water. Door de stijgende zeespiegel, moeten we continu aan de slag om droge voeten te houden.
Al Jazeera-journalist Russel Beard praat met David van Raalten, directeur Delta Development bij Arcadis, over hoe ons watermanagement werkt. En hij gaat op bezoek bij Koen Olthuis. Olthuis noemt zichzelf ‘aquatect’, hij ontwerpt en bouwt huizen die op het water drijven. Als voorzorgsmaatregel voor als onze dijken en molens ooit niet meer genoeg bescherming bieden?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=__Xn4D7I3GQ
[tab:Mirror]

The Netherlands is one of the lowest lying countries in the world. Over one-quarter of the nation lives below sea level. But a growing number of urban planners and architects believe it is time to stop fighting rising sea levels and instead find ways to live with it.
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]