De documentaire Hofmann’s Potion gaat over de voor velen onbekende historie van LSD en zijn ontdekker, Dr. Albert Hofmann. De documentaire biedt een onbevangen blik op de drugs LSD en hoe deze past in onze wereld. Lang voordat het een populaire psychedelische drugs werd was het een geneesmiddel dat werd bejubeld als een manier om verslavingen en psychische stoornissen te behandelen. Tegelijkertijd werd LSD aangeprezen als een zeer krachtig instrument voor geestelijke exploratie en het beter begrijpen van jezelf.
In de documentaire worden meerdere wetenschappers en pioniers geïnterviewd over hun ervaringen en opvattingen over lsd, afgewisseld met mooie muziek en prachtige cinematografie. De documentaire, die een 7,3 krijgt op IMDB wordt niet zo zeer gezien als een documentaire maar als een alternatieve manier van kijken naar drugs en onze wereld.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]


[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Al45Yu_pKfg

Hofmann’s Potion traces D-lysergic acid diethylamide (LSD) from its initial discovery in 1943 by Swiss chemist Dr. Albert Hofmann, through its heyday in the 1960s counterculture, to its present status as a banned or controlled substance in many Western countries. The film offers a sensitive and sympathetic portrayal of the chemists, biochemists, psychiatrists, and psychologists in the 1940s and ’50s who privileged the model of mental illness based on brain chemistry over and above the psychoanalytic model in vogue at that time.

[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Hofmann's Potion: De pionier van LSD”
 1. Zou dit dolgraag eens willen proberen. Jammer dat het in illegaal is op deze planeet. Ik wil dat Nederland lsd-huizen opent, waar mensen uit de hele wereld komen om deze ervaring mee te maken. Wie doet er mee? ^^

  1. @Tony
   Komaan, net of het moeilijk is om er aan te geraken omdat het “illegaal” is 😉
   Iedereen zou dit minstens 1 maal in hun leven moeten hebben meegemaakt, stel je voor hoeveel verder we met z’n allen zouden staan…
   En remember, als je van plan bent het te doen, denk om de set en de setting, heel belangrijk 😉 (http://www.psychedelic-library.org/staf8.htm)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *