Holland Doc: Calling E.T.

Een kleine groep wetenschappers denkt serieus na over contact met buitenaards leven. Er is een protocol, een vlag en er wordt gewerkt aan een kosmisch Esperanto, maar er is ook verdeeldheid over de beste aanpak. Zelfs oude Koude Oorlog-spanningen steken hierbij de kop op. In ‘Calling E.T.’ rijst onder andere de vraag of de mensheid überhaupt wel klaar is voor buitenaards contact, nu de aardbewoners onderling zo verdeeld zijn en nog nauwelijks begrijpen hoe hun eigen planeet functioneert.
Een aantal wetenschappers heeft zich georganiseerd in de SETI permanent study group, afkorting van Search for Extraterrestrial Intelligence (zoektocht naar buitenaardse intelligentie). Met grote radiotelescopen, zoals de Arecibo-telescoop in de jungle van Puerto Rico, wordt de ruimte continu afgezocht naar signalen. Ondertussen discussieert men wereldwijd over de vraag: “Who speaks for the earth?” en wie zich voorstelt contact te maken met buitenaards leven, wordt vanzelf geconfronteerd met menselijke angsten en verlangens.
Op 21 juli is het 40 jaar geleden dat Neil Armstrong en Edwin Aldrin Jr. als eerste mensen voet zetten op de maan. De Publieke Omroep besteedt hier speciale aandacht aan met diverse programma’s rond het thema maanlanding.
De VN heeft 2009 uitgeroepen tot Internationaal jaar van de Sterrenkunde (IYA2009), ingegeven door de 400ste verjaardag van Galileo Galileï’s eerste astronomische ontdekkingen met een telescoop.Op 21 juli is het 40 jaar geleden dat Neil Armstrong en Edwin Aldrin Jr. als eerste mensen voet zetten op de maan. De Publieke Omroep besteedt hier speciale aandacht aan met diverse programma’s rond het thema maanlanding.
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”POMS_VPRO_216334″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”POMS_VPRO_216334″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]