Human Planet – Jungles

Human Planet is een acht delige Britse televisie serie geproduceerd door de BBC en wordt in Nederland uitgezonden door de NTR.
In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen om succesvol te zijn. De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken aangepast aan dieren die op de grond leven, of juist hoog in de bomen. Met hun prachtige blaaspijpen, die soms wel drieënhalve meter lang zijn en versierd met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht omhoog richten naar apen en vogels die hoog in de bomen zitten. Talrijke rituelen en ceremonies zijn gericht op een succesvolle jacht en op manieren om affiniteit te krijgen met de prooi. In een heilig bos op de grens van Ghana en Togo komen eens in de drie jaar duizenden volgelingen bijeen voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. Een voododanser die in trance verkeert, kan met zijn tong een gloeiendhete machete aanraken, een brandende tak inslikken of op zijn kop langs een boomtak lopen. Deze bovenmenselijke verrichtingen worden als wonderen gezien en zijn een bewijs van de bijzondere kracht van hun godheid.
Buitenlandse producties die aangeboden worden op Uitzending Gemist zijn soms maar voor een bepaalde periode te zien vanwege rechten. Het is niet bekend of dat bij deze documentaire ook zo is.

[divider/]
De video is inmiddels niet meer beschikbaar, u kunt hem nog wel op dvd kopen.
[pureHTML]
[/pureHTML]