Iedere maandag een Zomergastendocumentaire

Zondag 22 juli 2012 start alweer het vijfentwintigste seizoen van het VPRO programma Zomergasten. Holland Doc 24 zendt iedere maandagavond een documentaire uit die aansluit op een fragment of past bij de Zomergast van de voorgaande avond.
Dit jaar ontvangt Jan Leyers Henny Vrienten, Micha Wertheim, Jolande Withuis, Lidewij Edelkoort, Ben Verwaayen en Adriaan van Dis.
De aansluiting van Holland Doc 24 op Zomergasten was voorgaande jaren een succes. Zo koos Marc Marie Huijbregts, Zomergast in 2011, voor een fragment uit Born in the USSR: 14 Up en vertoonde Holland Doc 24 de avond daarop de gehele documentaire, waar velen van hebben genoten. Ook werd er veelvuldig gebruik gemaakt van de speellijst op de website waarin documentaires worden gepresenteerd die passen bij de Zomergasten.
Dit jaar doet de redactie opnieuw haar best om documentaires te vertonen op de maandagavond die aansluiten bij de gasten en hun fragmenten. Maandagavond 23 juli om 21.20 uur vertoont Holland Doc 24 een documentaire die het hart van tienermeisjes van weleer sneller zal doen kloppen.