Herinnert u zich het catastrofistisch nucleaire ongeval nog dat plaatsvond op 26 april 1986 in de kerncentrale van Tsjernobyl (Oekraïne)? Amateur documentairemaker Adrian Musto reisde afgelopen jaar naar Tsjernobyl om een ​​documentaire over de situatie in Tsjernobyl en Pripyat te filmen.
Voor een amateur documentaire maker zonder budget heeft Adrian er wel een heel mooi gefilmde/gemonteerde documentaire van weten te maken, ik hoop dan ook dat dit niet zijn laatste documentaire is die hij maakt.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YfulqRdDbsg

[divider/]

No Comments

  1. Mooie docu van Adrian Musto, zou zelf ook graag een keer nar Ternobyl gaan om deze spookstad te zien.

  2. De intenties van de docu zijn wmb onduidelijk. Wil hij een spookstad laten zien? Dat ziet er namelijk al snel mooi/interessant/bijzonder uit. Wat zijn de spelregeles waar hij het over heeft om te overleven in de buurt van de reactor? Hoeveel mensen zijn uiteindelijk gestorven als direct gevolg van de ramp? de brandweermannen? Welke risico’s heeft de jonge, maar wel senior ir. van de opwekkingscentrale genomen? En waarom? En zo nog veel meer vragen die onderbelicht zijn. Het is zoals eerder gezegd al snel mooi, zo’n spookstad. Beetje goedkoop dit. Hij had er veel meer uit kunnen halen.
    En dan die ‘kinderstemmetjes’ op de achtergrond van het kindertehuis… of dat de tourguide ‘ineens’ op de laarzen en uitrusting van de brandweer stuit met zijn geigenteller. Echt tenenkrommend op sommige momenten.

  3. @ zahi niet mee eens, die vragen van jou lenen zich voor een ander soort docu. Hij heeft gewoon de huidige situatie geportretteerd, Er zijn al genoeg docu’s over Tjeornobyl die die vragen beantwoorden.

  4. Er worden speciale tours aangeboden om Tsjernobyl van dichtbij mee te maken. Je moet wel een beschermend pak aan en bepaalde gebieden zijn zelf met het pak aan niet mogelijk.

  5. Prachtige beelden, inhoudelijk minder interessant.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *