Inside Chernobyl

Doordocunet

jul 23, 2012

Herinnert u zich het catastrofistisch nucleaire ongeval nog dat plaatsvond op 26 april 1986 in de kerncentrale van Tsjernobyl (Oekraïne)? Amateur documentairemaker Adrian Musto reisde afgelopen jaar naar Tsjernobyl om een ​​documentaire over de situatie in Tsjernobyl en Pripyat te filmen.
Voor een amateur documentaire maker zonder budget heeft Adrian er wel een heel mooi gefilmde/gemonteerde documentaire van weten te maken, ik hoop dan ook dat dit niet zijn laatste documentaire is die hij maakt.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YfulqRdDbsg

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Inside Chernobyl”
 1. De intenties van de docu zijn wmb onduidelijk. Wil hij een spookstad laten zien? Dat ziet er namelijk al snel mooi/interessant/bijzonder uit. Wat zijn de spelregeles waar hij het over heeft om te overleven in de buurt van de reactor? Hoeveel mensen zijn uiteindelijk gestorven als direct gevolg van de ramp? de brandweermannen? Welke risico’s heeft de jonge, maar wel senior ir. van de opwekkingscentrale genomen? En waarom? En zo nog veel meer vragen die onderbelicht zijn. Het is zoals eerder gezegd al snel mooi, zo’n spookstad. Beetje goedkoop dit. Hij had er veel meer uit kunnen halen.
  En dan die ‘kinderstemmetjes’ op de achtergrond van het kindertehuis… of dat de tourguide ‘ineens’ op de laarzen en uitrusting van de brandweer stuit met zijn geigenteller. Echt tenenkrommend op sommige momenten.

 2. @ zahi niet mee eens, die vragen van jou lenen zich voor een ander soort docu. Hij heeft gewoon de huidige situatie geportretteerd, Er zijn al genoeg docu’s over Tjeornobyl die die vragen beantwoorden.

  1. die docus ken ik niet. behalve dan die ene waaruit blijkt dat maar weinig mensen zijn gestorven aan de tsjernobylramp.
   ik vind dit niet meer dan een ordinaire tourguide. met afentoe valse sentimenten en geigertellende rondleiders.
   mea culpa. je kunt gewoon dit soort tochten daar maken. dus jij ook. en dat wil je toch zo graag?

   1. @ zahi,
    http://www.youtube.com/watch?v=xKLZcSb1kDQ
    http://www.youtube.com/watch?v=yiCXb1Nhd1o&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=7lkxKlFbmio&feature=related
    Alsjeblieft al je vragen worden door deze docu’s wel aangesproken. En zo zijn er nog tientallen te vinden.
    Ook vindt ik je opmerking dat “die ene waaruit blijkt dat maar weinig mensen zijn gestorven aan de tsjernobylramp” goedkoop, lees dit ook maar eens even door.
    http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/chernobyl-deaths-180406/

 3. Er worden speciale tours aangeboden om Tsjernobyl van dichtbij mee te maken. Je moet wel een beschermend pak aan en bepaalde gebieden zijn zelf met het pak aan niet mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *