Invullen

Doordocunet

jun 20, 2012

In de studentenfilm Invullen (2010) begeven verschillende proefpersonen zich een uur lang in een ruimte. Ze vinden hier slechts een simpele opdracht, die ze naar eigen inzicht kunnen invullen. Het is voor de deelnemers niet toegestaan om tassen, mobiele telefoons of andere spullen mee te nemen. Hoe reageren mensen op deze situatie? Een film van Yuri Keukens, Johan Rijpma & Tom Schrooten.

[divider/]
httpvh://vimeo.com/18780867

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Invullen”
  1. Ik vraag mij nu wel af of ik nog iets “geleerd” heb met het kijken naar deze documentaire of dat ik net zoals die mensen 18 minuten van m’n leven heb weggegooid;)

  2. Ik vond het juist mooi om te ontdekken hoe iedereen anders met zijn tijd omgaat, en dat je als kijker idd zelf ook deel uit gaat maken van het experiment.

  3. Volgens mij is er een verschil op te merken tussen de jongeren in het filmpje en de volwassenen. Vrijwel alle volwassen begonnen direct aan het invullen en veelal op een systematische manier. De jongeren daarentegen begonnen niet direct met het invullen en/of vulde de tijd op eigen wijze in.
    Kijk je dieper zou je kunnen zeggen dat volwassenen zich onbewust meer laten leiden door kaders en zaken op een systematische of doelgerichte wijze aanpaken. Jongeren zijn hierin vrijer (de jongste helemaal).
    Kortom, een mooi filmpje wat diverse (eerder vastgestelde) bevindingen visueel maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *