Jodorowsky's Dune Trailer

De 26 jarige Marco van Houwelingen is de ultieme Oranjefan, De grootste fan van elke Nederlandse sporter, de gangmaker van het Oranjelegioen en de katalysator van de Oranjekoorts. Nadat Marco honderden andere sollicitanten achter zich liet heeft hij dan eindelijk zijn droombaan te pakken en mag hij zichzelf nu officieel Chief Oranje Officer (COO) noemen.


[divider /]

[onethird]

Jodorowsky's Dune

[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]
[sc name=nieuwsintro inleiding=”Een documentaire over de pogingen van Alejandro Jodorowsky om het boek Dune van Frank Herbert te verfilmen in de jaren ’70. Een van de grote verloren science fiction films uit de geschiedenis!”]

Vanaf 1974 probeerde regisseur Alejandro Jodorowsky geld en middelen te verzamelen om Frank Herberts ‘Dune’ te kunnen verfilmen. De film zou veertien uur moeten duren en de bands Pink Floyd en Magma zouden de soundtrack voor hun rekening nemen. ‘Ik wilde iets heiligs maken. Een film die LSD-hallucinaties geeft zonder LSD te gebruiken,’ aldus Alejandro Jodorowsky.

Salvador Dali, Orson Welles, Mick Jagger, Herve Villachaize en David Carradine werden gecast voor diverse rollen. Het ambitieuze project klapte na twee jaar ineen, maar het team van tot dan toe onbekende conceptontwikkelaars dat Jodorowsky om zich heen had verzameld zou de moderne science fiction voorgoed veranderen.

Dune is een sciencefictionboek van de schrijver Frank Herbert, en het eerste deel van een boekenreeks van zes door Herbert geschreven boeken. Het boek, dat verscheen in 1965, won zowel de Hugo Award als de Nebula Award, twee belangrijke prijzen voor SF-literatuur. Het is met 12 miljoen exemplaren (in 2003) het best verkochte sciencefictionboek ter wereld.

De boekenreeks werd na de dood van Frank Herbert (1986) voortgezet door zijn zoon Brian Herbert en Kevin J. Anderson, die een aantal prequels en verhalen over de keizerlijke huizen (Atreides, Harkonnen en Corrino) schreven.

[/twothirds_last]

[divider /]