Kate! Creating an Icon – Het geheim van Kate Moss

Kate Moss. Alleen haar naam al, roept beelden van een prachtige vrouw op. Ze liep voor alle grote merken op de catwalk. Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Chanel, noem het maar op.
Maar wat maakt Kate Moss nou zo mooi? In de documentaire ‘Kate! Creating an Icon’ gaat Nicola Graef op zoek naar antwoorden. Want dat Moss een supermodel is, is eigenlijk helemaal niet zo logisch. Ze is niet lang genoeg, haar gezicht is te rond, haar borsten zijn te klein en haar tanden te kort.
Graef gaat in de documentaire te rade bij mensen die er verstand van hebben. Modefotograaf Albert Watson bijvoorbeeld. Volgens hem zocht ‘het volk’ naar een icoon zoals Moss. Het is haar uitstraling die haar betoverend maakt, niet haar uiterlijk.
Bovendien zocht de modewereld juist in het begin van de jaren negentig, het moment van Moss’ doorbraak, naar modellen die afweken van het geijkte schoonheidsbeeld dat daarvoor regeerde bij klassieke schoonheden zoals Naomi Campbell. Zoals Nirvana en andere grungebands in de muziek afrekenden met de gladde hits uit de jaren tachtig, zo bracht Moss de straat op de catwalk.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=TiEgyTzR5hM
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]