Kingdom of the Little people

Waar je ook komt ter wereld, je komt altijd wel ergens een dwerg/kleine mens/lilliputter tegen, maar waar je pas echt veel dwergen tegenkomt is in het Chinese pretpark Kingdom of the Little People, ook wel bekend als het Dwergenpretpark. In dit afgelegen pretpark, wat in 2009 is opgericht, kom je terecht in een waar dwergenrijk waar inmiddels meer dan honderd kleine mensen de bezoekers vermaken met zang, dans en toneelstukjes.
Al jaren is er veel kritiek op het pretpark, en dan natuurlijk vooral uit de westerse wereld. Maar als er één ding is wat alle mensen met elkaar gemeen hebben is dat ze graag leven met gelijkgestemden, of dit nou dezelfde religie is, huidskleur of afkomst. Het zelfde geld voor Lilliputters. Vele Lilliputters voelen zich in het Kingdom of the Little People juist meer thuis dan ooit tevoren, hier vallen ze niet meer op, vinden ze zelfs eindelijk de liefde van hun leven en vinden ze eindelijk werk. Ondanks dat ze ontzettend veel moeten werken lijken ze voor Chinese standaard ook nog eens zeer goed te verdienen. De vraag is dan ook, is onze (westerse) kritiek wel terecht?
Annette Lamothe-Ramos van “The VICE Guide to Travel” reisde af naar dit controversiële pretpark en kreeg een exclusief kijkje achter de schermen

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]

[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=AZeKld4BmBw

In a land far, far away, love flourishes in a kingdom quite unlike any other. In mushroom-shaped homes and old dormitories, a community of dwarfs—all less than 51 inches tall—can be found singing, dancing, and performing on a daily basis for visiting tourists.

[tab:END]

[divider/]