Kings of Cannabis

In ‘Kings of Cannabis’, de meest recente aflevering van de documentaireserie Weediquette, gaat VICE naar Colombia met de koning der marihuana. Velen zullen niet weten wie Arjan Roskam is, maar hebben hoogstwaarschijnlijk wel zijn wiet gerookt. In 1992 opende Arjan zijn eerste coffeeshop in Amsterdam. Sindsdien heeft hij van het kweken van marihuana een heuse hype gemaakt door middel van zijn welbekende Green House Seed Company, dat miljoenen per jaar inbrengt. Arjan noemt zichzelf de cannabiskoning.

Met deze titel weet hij grote artiesten zoals The Roots, Snoop Dogg en Busta Rhymes naar zijn shop te trekken. Wanneer Arjan niet in Amsterdam is, is hij op zoek naar zeldzame, originele, onaangetaste marihuanazaden over de hele wereld. Deze zaden neemt hij mee terug naar zijn lab om nieuwe variaties van marihuana te ontwikkelen. VICE ging naar Colombia met deze zelfbenoemde cannabiskoning, op zoek naar meer informatie over de legitieme internationale zaadhandel.

Colombia is de grootste producent van cocaïne, maar is ook de vruchtbaarste plek op aarde voor het kweken van cannabis. Dat is de reden waarom Arjan en zijn team van marihuanajagers naar Colombia afreizen voor een zoektocht naar de zeldzaamste soorten wiet. In deze ontdekkingsdocumentaire is te zien hoe hij een van de grootste marihuanavelden in de jungle van Cali bezoekt, waar de beruchte FARC-guerrilla’s te vinden zijn. Ook ontdekt hij een van de originele Punta Roja- en Colombia Gold-wietstammen in Santa Marta. De documentaire is vanaf vandaag te zien op VICE.com.