Midden in het centrum van Hebron, een stad van 120.000 Palestijnen, hebben zich 800 Joodse kolonisten gevestigd. Zij worden dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. De jonge Israëlisch-Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en filmde er het absurdisme van het dagelijks leven.
Het Israëlisch- Palestijns conflict schreeuwt om een oplossing. Maar de zaak zit muurvast. Zo ook in Hebron een stad op de Westbank met 120.000 inwoners waar 800 Joodse kolonisten een nederzetting midden in de stad gesticht hebben. Dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. Ommuurt door ontruimde Palestijnse huizen. Voor de kolonisten is Hebron waar de aartsvader Abraham zijn tombe heeft een heilige stad in het aan hen beloofde land.
De jonge Israëlisch – Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en verbleef drie jaar met regelmaat in dit Joodse settlement. Zij observeerde er het dagelijks leven; een confronterende mix van religie, soldaten, religieus (gedreven) kolonisten en hun spelende kinderen.
Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 19-11-2012. Meer Documentaires van Tegenlicht kunt u hier vinden.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

 1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
 2. Start de browser opnieuw op.
 3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Kolonisten van Hebron”
 1. Wat een misselijk volk zijn die joden zo. Een heel volk wegjagen uit hun huizen op basis van een 4000 jaar oud papiertje. Wat een ongelovelijke arrogantie. Het begrip voor de palestijnen is zo niet moeilijk op te brengen.

 2. Vreselijk, dit.. Die Joden daar zijn niets beter, dan de nazis uit de 2e wereld oorlog.
  Mooi bewijs van mensen zijn gewoon mensen maakt geen moer uit wat je bent.

 3. Ongelofelijk dees te mogen zien. Hoogmoed,arrogantie, haat,… allemaal slechte eigenschappen die God zelf zeker niet promoot.
  Ooit leefden de joden zij aan zij met de moslims onder de islamitische staat en dit was totaal niet de manier hoe de moslims hen behandelden. Integendeel ze hadden eve veel recht als een moslim. De moslim zou op dezelfde manier gestraft worden als hij een jood lastig viel. Dit zie ik hier bij de israelische soldaten zeker niet. ”als het een jood is die een arabier lastig valt dan is doet moeilijker deze aantepakken dan andersom, andersom pakken we het heel anders” ONGELOFELIJK.
  Er staat nog veel te wachten voor ze…. Let we wait and see. Rechtvaardigheid zal heersen over de wereld. De rijek krijgt dezelfde behandeling als een arme, een jood hetzelfde als een moslim of christen of atheist, vrouw als een man, zwart als wit of geel. Wait and see, wa all waiting for this, and believe me it will be come with the will and murcy of the Amighty God!
  Peace!

 4. Oh die arme Palestijnen…zo’n vredelievend, menselijk, vooruitstrevend volk…word wakker mensen, het zijn moslims en moslims=problemen. Ze hebben zelfs de Boeddhisten(!) in het harnas gejaagd (in Birma bv).
  En nog een beschouwing: wat zou die menigte tierende Palestijnen doen, als ze over de militaire kracht beschikten van de Israeli’s? Juist, geen Jood zou daar nog levend zijn. De Joden daarentegen kunnen het, maar houden zich in.

  1. Sorry Jan,
   Ik heb per ongeluk een duimpje omhoog gedaan maar mijn geweten kan het niet laten om mijn muis fout jou te laten denken dat het de bedoeling was.
   Een duimpje omlaag was ik eigenlijk van plan, maar ik kan blijkbaar niet mijn duimpje veranderen.
   Jouw kortzichtige kijk op de wereld maakt je rotter dan de zogenaamde gedachten van de mensen wie je veracht.
   Dit is de eerste keer dat ik reageer op een reactie in het algemeen,
   maar mijn menselijke fout kon ik echt niet zo laten zitten.
   Het spijt me om je valse hoop te geven maar jij bent het niet eens waard om een digitaal duimpje omhoog te krijgen.
   en ik heb medelijden met je dat je zo over de medemens denkt!
   Het ga je goed in je kleine cirkel van onwetendheid.
   Veel sterkte,
   Juan

 5. Jan met alle respect maar u weet totaal niet wie moslims zijn. Vanuit jouw reactie merk je dat je zero onderzoek hebt gedaan over ze en over hun geschiedenis. Al hoewel misschien info gedaan bij de zionisten over hen. Je moet dit wel wete maat, de naam islam = vrede. Moslims willen vrede over de hele wereld. Willen rechtvaardigheid. Willen dat we alleen het beste krijgen op aarde en hiernamaals maar wat ze vooral willen is God alleen aanbidden. Allah = God. De vertaling “Allah” is God.
  Maar…. Natuurlijk wil het niet zeggen dat alle moslims alle zaken die God voor hen heeft opgelegd nakomen. Dat wil toch niet zeggen dat je het moet opsteken op de islam?Bekritiseer moslims om hun fouten (en iedereen maakt fouten) maar niet de islam.
  Open jouw hart en kijk om je heen en zoek betrouwbare informatie en vraag degene die jouw Geschapen heeft te leiden naar de Waarheid. Een nieuw zalig leven ga je in de toekomst dan tegemoet. Maar mocht je niet geloven in God dan vraag ik me af waar jij je vastklampt in deze wereld. Een wereld zonder jouw Schepper is gewoonweg onmogelijk goed door te kunnen staan. Het zal een zware leven zijn die je in de toekomst zeker zal betreuren. En geloven in toeval van het leven op aarde door een knal is net hetzelfde beweren dat een boek is onstaan door een explosie in de drukkery.
  En nog iets lees hun (moslims) geschiedenis en bekijk zelf hoe zij omgingen met alle volkeren en andersgelovigen. En ten tweede ik vraag me af wat jij zou doen moesten de joden Nederland willen afnemen van je om in jouw huis gezellig met hun gezintje te leven zonder veel moeite. Schandalig dat er nog zo mensen nog durven spreken zoals Jan.
  Joden houden zich in???? Dat bewiijst nog eens van jouw eerlijkheid.
  Maar goed ik geloof in de Rechtvaardigheid van God en ooit krijgt ieder zijn afrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *