Kolonisten van Hebron

Midden in het centrum van Hebron, een stad van 120.000 Palestijnen, hebben zich 800 Joodse kolonisten gevestigd. Zij worden dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. De jonge Israëlisch-Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en filmde er het absurdisme van het dagelijks leven.
Het Israëlisch- Palestijns conflict schreeuwt om een oplossing. Maar de zaak zit muurvast. Zo ook in Hebron een stad op de Westbank met 120.000 inwoners waar 800 Joodse kolonisten een nederzetting midden in de stad gesticht hebben. Dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. Ommuurt door ontruimde Palestijnse huizen. Voor de kolonisten is Hebron waar de aartsvader Abraham zijn tombe heeft een heilige stad in het aan hen beloofde land.
De jonge Israëlisch – Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en verbleef drie jaar met regelmaat in dit Joodse settlement. Zij observeerde er het dagelijks leven; een confronterende mix van religie, soldaten, religieus (gedreven) kolonisten en hun spelende kinderen.
Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 19-11-2012. Meer Documentaires van Tegenlicht kunt u hier vinden.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]