The Lady in Number 6: Music Saved My Life Trailer

The Lady in Number 6: Music Saved My Life" won bij de afgelopen uitreiking van de Oscars de Oscar voor de beste korte documentaire. De documentaire gaat over de (toentertijd) 109- jarige Alice Herz Sommer, 's werelds oudste pianist. Dankzij de muziek heeft ze de nazi’s in Theresienstadt overleefd. In de documentaire verteld ze over haar passie, over overleven en over levenskunst.


[divider /]

[onethird]

The Lady in Number 6: Music Saved My Life

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]
[inleidingnieuws] De documentaire “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” won bij de afgelopen uitreiking van de Oscars de Oscar voor de beste korte documentaire. De documentaire gaat over de (toentertijd) 109- jarige Alice Herz Sommer, ‘s werelds oudste pianist. Dankzij de muziek heeft ze de nazi’s in Theresienstadt overleefd. In de documentaire verteld ze over haar passie, over overleven en over levenskunst. [/inleidingnieuws]

Opmerkelijk detail is dat vlak voor de Oscar uitreiking, op 23 februari (2014) de inmiddels 110-jarige Alice Herz-Sommer is overleden. Alice Herz werd geboren in Praag. Ze leerde piano spelen dankzij haar oudere zus. In 1931 huwde ze met Leopold Sommer. In 1943 werd ze, als Joodse, naar het concentratiekamp van Theresienstadt gestuurd, samen met haar echtgenoot en haar toen zesjarige zoon. Haar man overleed een jaar later, in 1944, in Dachau. Vanaf 1949 vestigde ze zich in Israël, waar ze professioneel pianiste was en muziekles gaf. In 1986 verhuisde ze naar Londen. Haar zoon overleed aldaar in 2001.
Haar leven en de tijd in Theresienstadt stonden centraal in diverse boeken en films, onder meer in het boek A Garden of Eden in Hell. Regisseur Malcolm Clarke zei bij het in ontvangst nemen van de prijs dat hij onder de indruk was van Herz-Sommers vrolijkheid en ‘verbazingwekkend vermogen tot vergiffenis’. Kijk hier voor meer informatie over deze documentaire.

[/twothirds_last]

[divider /]