Life In A Day

De allereerste YouTube-documentaire Life in a Day van filmmakers Ridley Scott en Kevin Macdonald verscheen op 1 november op Youtube. Het omvangrijke filmexperiment was al vanaf januari te zien in Amerikaanse bioscopen en werd tijdens de première ook eenmalig uitgezonden op YouTube, maar nu is de film eindelijk gratis en op ieder moment te bezichtigen.
Life in a Day geeft een beeld van het leven op aarde, zoals zich dat op 24 juli 2010 afspeelde. Vorig jaar werden wereldwijd gebruikers van de videowebsite opgeroepen om op deze dag een moment uit hun leven van die dag te filmen en te uploaden. Er werd 4.500 uur aan filmmateriaal ingezonden door deelnemers uit 192 landen. De 90 minuten tellende film die eruit is ontstaan, is een voorbeeld van het toenemende gebruik van user generated content, materiaal van amateurs, door professionals.
De film telt in totaal vijf Nederlandse co-regisseurs. Hun fragmenten zijn samen met die van 326 andere deelnemers gekozen uit tachtigduizend inzendingen. Jan van Etten bracht de volle maan in beeld, waar net op dat moment een vliegtuig langsvloog. Jaap Dijkstra legde zijn baan als krantenbezorger vast. Frank de Vries filmde feestende mensen tijdens de Love Parade in Duisburg. Pas later hoorde hij dat er doden waren gevallen in het gedrang bij de ingang.(Bron Volkskrant)

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=JaFVr_cJJIY

[divider/]
U kunt deze documentaire ook kopen op Dvd/Blu-ray
[pureHTML]

[/pureHTML]