Long Treks on Skate Decks

In januari 2009 vertrokken drie professionele longboarders om een reis te maken door Peru en Bolivia met een totale afstand van bijna 2500km….. op skateboards.
Met alles wat ze nodig hadden gingen ze op weg om een 2 maand durende reis te maken. Hun route is beschreven als een van de moeilijkste verharde fiets-wandelroutes in de wereld. Gedurende de reis worden ze geconfronteerd met dorre woestijnen, weelderige sub tropische omgevingen, en bergpassen van meer dan 4500 meter hoogte. Dat ze alleen het hoogst nodige kunnen meenemen blijkt wel dat ze onderweg soms weken lang alleen op koekjes en drinken leven bij gebrek aan dorpen met winkels langs de route.
Ze besteden talloze uren van de dag het wilde verkeer te ontwijken, wilde honden, blessures en ondervoeding. Daar komt ook nog eens bij dat hun Spaanse taal kennis ook niet hoogstaand is. En dan komt er ook nog het gevaar bij van soms afdalingen van 200km lang terwijl ze nog eens ongeveer 15 tot 20 kilo bepakking bij zich hebben.
Paul Kent is een wereld record houder, Adam Colton, wereldberoemd om zijn freestyle rijden, en Aaron Enevoldsen een jonge extreme sports junkie met een ukelele. In de eerste instantie zou je misschien denken is dit niet saai? Maar dat is het totaal niet, ze maken van alles mee, prachtige natuur beelden en ook de humor van de 3 gasten maakt het tot een geweldige road movie/documentaire.
De Documentaire bestaat uit 15 delen(elk deel duurt 6 tot 9 minuten), en aan het begin is er aldoor even een 1 minuut durende intro wat een beetje irritant is als je de documentaire vanaf de bank wilt bekijken.

httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PLBB86D385F202D767