Derde deel uit de documentaire drieluik over de jeugdzorg, waarvan al eerder ‘Lost Boys‘ en ‘Lost Mother‘ verschenen.
Rebecca is licht verstandelijk gehandicapt. Ze zit tot haar achttiende in een gesloten opvanginstantie. Daarna mijdt ze de instanties zoveel mogelijk. Al snel heeft ze schulden, is ze dakloos en zwanger van haar gewelddadige vriend. Het woon- en werkproject waarvoor ze stond ingeschreven komt voor haar te laat. De beelden roepen belangrijke ethische vragen op. Hoe moeten de instanties omgaan met een beperkt meisje dat een kind krijgt?
Voor de geïnteresseerde in de dvd van dit drieluik kunt u contact opnemen met ‘2nd Floor Up‘(Productie bedrijf van onder andere Margit Balogh). Daar kunt u via de contact pagina de documentaire drieluik bestellen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. niet zo een slimme meid

  • jaa even serieus ze is LICHT VEEERSSSTANDELIJKK GEHANDICAPT tuurlijk is ze niet zo’n slimme meid die alles begrijpt wat is jou probleem dat je dat niet begrijpt ? :S

 2. Ontroerend

 3. ooit van een prikpil gehoord

 4. Amsterdam

  schuld van moeder vader en zus!!
  zogenaamd die zus helpt haar wf paar goede tikken geven je ziet hoe dom en onzeker dat meisje nog is het lijkt alsof ze 13 is..
  en die zogenaamden vriend is de grootste loser een meisje zo naar beneden brengen. wees trots want je bent nu papa”’

 5. Wat een verschrikkelijk domme mensen… Dames en heren hier gaat ons belastinggeld heen…
  Schulden van rond de € 4000,- Geen enkele ambtenaar die maar ook even denkt om dit soort mensen gelijk bij het meerderjarig worden onder curatele te laten stellen. Waar gaat het naar toe?

 6. arm meisje en wat heb je een doortastende zus, weet je waarom ik met jullie meevoel omdat wij ook heel goed weten wat “hulpverlening”en zeg maar afschuiven in Nederland inhoudt, geldboeven zijn het zakkenvullers en niemand die dit meisje aan de hand meeneemt en zorg op maat biedt.

 7. Nou.. geldboeven ze krijgt hulp ze neem het niet aan ik noem het de patat generatie die niks wil slapen en youtube en werken wil ze niet.

 8. Dit is niets anders dan triest! Het gehele gezin is één grote beperking. Ouders hebben het hart op de goede plek maar zijn totaal niet bij macht om hun dochter bij te staan zowel materieel als, belangrijker nog, emotioneel niet. Vdr heeft geen idee waar hij aan moet kloppen of welke instantie met zijn dochter bemoeit. Groeit hem letterlijk boven zijn hoofd. Mdr is weinig tot niet betrokken, haar make-up daarentegen is wel heuul belangrijk. Zus… tja. Het totale plaatje van het maatschappelijk werk klopt ook van geen kant. Dit soort gezinnen zijn gewoon een nr. voor dat soort instanties. Als je als ouder/verzorger niet doortastend genoeg bent, is kastje-muur effect hier onontkoombaar. Het loopt eerst compleet uit de hand totdat iemand zich het lot van dit gezin aantrekt. Als ouders al zo beperkt zijn is de kans vrij groot dat het (de) kind(eren) ontsporen. Dit soort ouders hadden van meet af aan begeleid moeten worden met de opvoeding van kinderen en dan bij vooruitgang steeds meer eigen verantwoording geven. En ja, dan zie ik liever mijn belastingcenten naar hulpverlening voor dit soort gezinnen gaan voordat het uit de hand loopt dan naar het CWI om dit soort gezinnen te voorzien en het dus eigenlijk te laat is.

 9. …belasting betalen MOETEN we sowieso!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *