Lost Worlds: De nakomelingen van Genghis Khan

De legendarische veroveraar Genghis Khan (Dzjengis Khan) blijkt verantwoordelijk voor het bestaan van liefst een half procent van de mannelijke wereldbevolking. Een internationale groep van genetici publiceerde in 2003 een studie waaruit bleek dat bij bijna 8 procent van de mannen, die in het gebied van het voormalige Mongools rijk wonen, y-chromosomen dragen die zo bijna 100% identiek zijn aan die van Genghis Khan. Dit vertaalt zich in 0,5 procent van de mannelijke bevolking in de wereld, of ruwweg 16 miljoen afstammelingen.
Dzjengis Khan verenigde de Mongoolse stammen en stichtte het op een na grootste imperium in de wereldgeschiedenis in termen van oppervlakte. Het strekte zich uit van China tot aan de rivier de Donau. Volgens Perziche bronnen uit de dertiende eeuw was Genghis Khan een eeuw na het stichten van zijn imperium goed voor niet minder dan 20.000 directe nakomelingen! Volgens de onderzoekers is het dan ook een unicum dat een individu zo’n overweldigende genetische indruk achterlaat op de mensheid. Genghis Khan is om precies te zijn 80.000 keer zo invloedrijk als de gemiddelde man.
In deze documentaire van New Atlantis reizen we naar de uitgestrekte steppen van Siberie en ontmoeten we drie unieke etnische groepen die een blik geven op hun zwervende leven en overlevingstechnieken die nodig zijn om te overleven in deze onherbergzame omgeving.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=e4CWB7FsV6w
[tab:”Mirror]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qdYxvwY58hQ
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      

In the vast steppes of Siberia, where winter lasts ten months we meet three unique races that will show their wandering life and survival techniques in this inhospitable environment . Alongside Tansendaryá we’ll see that an itinerant camp consists of works gers , traditional Mongolian tents and an intense activity including training horses, herding goats and camels husbandry is organized.
In the Taiga, under boreal forest we’ll find Tsaatan people, whose lives are closely tied to reindeer husbandry. Their presence in these forests is in danger because the structure of its closed society, where inbreeding has caused the deterioration to their kind.
We also will approach a thriving village of itinerant Kazakh farmers, they are also expert falconers, which will give us the opportunity to closely observe the breathtaking hunts of huge eagles with two meter wingspan and seven kilos of weight.

[tab:END]

[divider/]