Maidentrip, het verhaal van Laura Dekker

De 14-jarige Laura Dekker had één grote droom; om als jongste solozeilster ooit de wereld rond te zeilen. Na een jaar, vol wereldwijde media-aandacht, en in strijd te hebben gelegen met de Nederlandse autoriteiten die haar ervan probeerden te weerhouden de reis te maken, bevindt Laura zich nu mijlen ver van land, familie en ongewenste aandacht om de wereld te verkennen en op zoek te gaan naar vrijheid, avontuur en het najagen van de dromen die zij als kind altijd had.
De Amerikaanse documentaire Maidentrip vertelt het verhaal aan de hand van persoonlijke video- en geluidsopnames die Laura Dekker op volle zee maakte. Samen met beeldmateriaal van de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië, Australië en Zuid-Afrika wordt in de documentaire een beeld geschetst van de extreem vastberaden en moedige zeilster die 518 dagen op zee doorbracht.
Voor wie uit keek naar deze documentaire, het gaat hierbij om een aangepaste versie voor tv en is zo’n 30 minuten korter dan het origineel.

[sc name=npocredits2 programma=”BNN” externelink=”www.bnn.nl” dag=”25″ maand=”03″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/bnn/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”BNN_101353924″]
[docutijdelijk datum=”04-04-2014″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”BNN_101353924″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=04z3dS6P60g
[tab:END]
[divider/]